Horner: Remélem, Hamilton elégedett magával. ez egy értéktelen győzelem!

Horner: Remélem, Hamilton elégedett magával. ez egy értéktelen győzelem!

Leértékeli Lewis Hamilton győzelmét a Max Verstappennel történt balesete a Red Bull csapatfőnöke szerint. Egy ilyen kaliberű bajnokhoz méltatlannak tartja a brit manőverét.

Volt abban valami ambivalens, ahogyan Lewis Hamilton és a Mercedes csodálatos napot emlegetett a brit Barcelona óta aratott első győzelme után. A futama valóban nagyszerű volt, a bajnokság szempontjából is a legjobban jöttek ki belőle, ám fő ellenfelük, Max Verstappen eközben egy közeli kórházban tartózkodott éppen egy 51 G-s becsapódás után, hogy elővigyázatosságból ellenőrizzék, tényleg minden rendben van-e.

E helyzet furcsa mellékízt adott Hamilton hazai sikerének és későbbi mutatott remek versenyzésének (függetlenül büntetéstől és a bűnösség kérdésétől), a Red Bull pedig láthatóan nehezen is emészti a történteket.

Lewis Hamilton és Max Verstappen (Fotó: Formula1/Twitter)

Christian Horner a csapata számára nullázást hozó verseny után ingerülten nyilatkozott a történtekről, és élesen bírálta Hamiltont.

„Ennek nem kéne így lennie. Max egy ötvenegy G-s balesetet szenvedett, Lewis pedig egy hétszeres világbajnok. Nem kéne efféle manővert csinálnia. Ez elfogadhatatlan. Istennek hála Max nem sérült meg, ez a legnagyobb eredmény. Kórházba vitték elővigyázatosságból, hogy kivizsgálják egy 51 G-s baleset után. Szóval remélem, Lewis nagyon elégedett magával…”

Hírdetés

„Betette a kerekét belülre egy olyan kanyarban, amiről tudja, ilyesmit abban nem lehet. A Copse-ban nem teszed be a kereked ilyen körülmények között. A közelében sem volt annak, hogy mellette legyen. Az első kereke ért hozzá a jobb hátsójához. És ez a kanyar a bajnokság leggyorsabbja. Lewisnak bőven van elég tapasztalata ahhoz, hogy tudja, ez elfogadhatatlan.”

„Nagyon csalódott vagyok. De egy ilyen kaliberű versenyzőnek nem kéne efféle manővert csinálnia. Veszélyes volt, kétségbeesett volt, és a kórházba küldte a vetélytársát. Szerencsére sértetlen, de vizsgálják.”

Lewis Hamilton nézi a balesetüket (Fotó: Formula1/Twitter)

Hamilton a leintés után nem részletezte, mit gondol a balesetről, de azt így is egyértelművé tette, hogy nem ért egyet a büntetéssel. „Mindig igyekszem kimérten viszonyulni, különösen a Max elleni küzdelmekhez, mert ő nagyon agresszív. Ma teljesen mellette voltam, és nem hagyott elég helyet. De mindegy is, hogy egyetértek a büntetéssel, elfogadom, és dolgozom tovább a csapattal” – mondta a futamot végül megnyerő mercedeses.

Horner nem is akarta hallani, mit gondol Hamilton. „Nem érdekel, mint mond Lewis. Nyugodtan végezzétek a saját elemzéseteket, vessétek össze! Ez egy értéktelen győzelem” – mondta a Sky riporterének.

Az FIA Hamiltont ítélte felelősnek a balesetért, és ezért 10 másodperces időbüntetéssel sújtotta. A brit ennek ellenére megnyerte a versenyt, és 25 pontot faragott a Verstappennel szembeni 33 pontos hátrányából. Horner a büntetés kapcsán csak annyit mondott: „Ez nem volt nagy büntetés.”

A Red Bull főnöke végül megerősítette, Verstappent csak óvatosságból vitték kórházba, nem esett komoly baja. „Igen, tudatánál volt, csak kifulladt. Ez volt a pályafutása legnagyobb bukása. És teljességgel fölösleges volt. Elővigyázatosságból vitték kórházba. Szerencsére saját lábán hagyta el az autót. Megviselték, de szerencsére rendben van. Ez a mai legfontosabb eredmény.”


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »