Hoppál Hunor: Fizethetsz, ha nem tetszik az új Európa

Hoppál Hunor: Fizethetsz, ha nem tetszik az új Európa

A német Spiegel írt arról a megdöbbentő esetről, ami egy schleswig-holstein-i kisvárosban, Rendsburgban történt. Egy helyi gimnáziumból szerveztek látogatást földrajzóra keretében egy közeli mecsetbe. Az egyik tanuló szülei nem engedték el gyermeküket, ám a kis kirándulás kötelező jellege miatt a gimnázium vezetése iskolakerülésnek minősítette a 13 éves diák távolmaradását. Később bíróságra vitték az ügyet, a tanuló családját pedig végül pénzbüntetésre ítélték. A Willkommenskultur szellemének romboló mivolta szintet lépett: Bezzeg-Nyugaton már kisvárosi szinten borzolja a kedélyeket az iszlám egyre erősödő jelenléte.

Az eset két éve történt. Az osztályban az aktuális földrajz tananyag éppen a Kelet volt, a téma alapos körüljárása végett szervezték a működő iszlám imahelyre a „tanulmányi kirándulást”. Az említett tanuló édesapja viszont azt kérte az iskolavezetéstől, hogy a látogatás ideje alatt fia lehetőség szerint ülhessen be egy másik osztály órájára, az igazgató azonban ezt elutasította. A szülők attól tartottak, a mecsetlátogatás befolyásolhatja gyermekük gondolkodásmódját. Végül a vizit napján nem engedték el fiukat az iskolába. A gimnázium ezután terelte jogi útra az ügyet.

A történtekről elsőként beszámoló Kieler Nachrichten információi szerint a szülőket először 2×150 euróra büntették. Ők ezután ügyvédjükkel fellebbeztek, majd végül a néhány napja megszületett bírósági döntés értelmében 50 euróra mérsékelték a büntetést.

Ez a német valóság ma, 2018-ban. Most már a gyerekeket érzékenyíti az iszlám, ha pedig valaki azt találja mondani, hogy „köszönöm, nem kérek belőle”, fizethet. Mert így demokratikus. Mert így sokszínű. Mert így européer.

Nagy lendülettel rúgják az öngólokat a Willkommenskultur vehemens utóhírnökei. És habár úgy tűnik, a német politikai elit kezd ráébredni, hogy a rögvalóság szelével szemben nem lehet sokáig politikát művelni, a lakosság még mindig nyögi a 2015-ben meghirdetett politikai irányvonal társadalmi következményeit. Itt tartunk: a németeknek ma már az iszlám előtt kell hajlonganiuk. Ez a szép, új világ. Ez volna a liberálisok szivárványos vágyálmaiban egész Európa jövője.  Ha pedig nem engedelmeskedsz, befoghatod a szádat – vagy fizethetsz.

A fent említett eset más szempontból is nagymértékben elgondolkodtató. Eddig főképp nagyvárosokból érkeztek riasztó hírek a migráció okozta multikulturális tendenciák brutális következményeiről: gondoljunk csak az olyan európai fővárosokra, mint Berlin, Bécs, Párizs vagy London. A mostani ügy középpontjában azonban egy 28 ezer fős kisváros áll, amely szomszédságában ráadásul mecset is található a történet tanúsága szerint. Tőlünk nyugatra tehát a kistelepülések szintjére is eljutott az Európát vallási- és kulturális értelemben megváltoztatni akaró szándék hatása.

Remélhetőleg most már kezdenek felnyílni a nihilizmus kendőjével gondosan elfedett szemek. Az eset itthon is tanulságként szolgálhat – ez az, amiből semmiképp nem kérünk. Mert bevándorlásügyben lehet kommunikációs paneleket cserélgetni, hangzatos nyilatkozatokkal fondorlatoskodni, nagy gesztikulációk kíséretében felelős vezetőt játszani vagy akár politikai irányvonalakat is változtatgatni – de azokkal, akik már bent vannak, aligha lehet bármit is kezdeni. Ha beengedjük őket milliószámra, idővel ők fognak diktálni.

Hírdetés

Ezt kell megérteni. Sürgősen.

Szerző:

Hoppál Hunor

The post Hoppál Hunor: Fizethetsz, ha nem tetszik az új Európa appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »