Hoppá! Négy nap alatt megcáfolta saját magát a BVOP

Hoppá! Négy nap alatt megcáfolta saját magát a BVOP

Ahogy arról beszámoltunk, a kormánypárti Magyar Idők szombaton arról számolt be, hogy a tököli rabkórház nem költözik Miskolcra, kihegyezve az egészet arra, hogy a Jobbik egy olyan beruházás ellen tiltakozik, ami amúgy új munkahelyeket teremtene.

„Nem költözik Miskolcra a tököli rabkórház, mint ahogy azt egyes ellenzéki pártok helyi szervezetei állítják”

– értesült a Magyar Idők a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságától (BVOP).

Csakhogy kedden még egészen másról írt a BVOP Jakab Péternek, a Jobbik miskolci frakcióvezetőjének. Akkor azt írták, hogy

Hírdetés

„a fogvatartottak egészségügyi ellátásának optimalizálása, a körülmények javítása érdekében a Kormány széleskörű szakmai egyeztetést folytatott. Ennek alapján a Kormány a jelenlegi Kórháznak egy új Egészségügyi Központba történő helyezését tervezi Miskolcon, egy már meglévő egészségügyi infrastruktúrára telepítve”.

Azaz, sehol sincs szó semmilyen új munkahelyek megteremtéséről, egy második kórház létesítéséről, pusztán arról tájékoztatnak, hogy a beruházást az állam fedezi majd.

A kormánypárti lapban mindenesetre most az olvasható, hogy az Európai Emberi Jogi Bíróság ítéletei és a kormány döntése nyomán egy új, elkülönített büntetés-végrehajtási egészségügyi központot alakítanának ki a megyei kórházban. Tehát megmarad a tököli intézmény, és lesz egy új rabkórház Miskolcon is. Egyébként a következő években megvalósuló férőhely-bővítési program során nyolc új börtönt épül hazánkban, ezek közül hét Kelet-Magyarországon.

„Miskolc se régi, se új rabkórházat nem kér”

A Jobbik mind a tököli rabkórház átköltöztetését, mind új börtönkórház létesítését elutasítja Miskolcon. A borsod megyei kórház a borsodi, miskolci betegeket lássa el, ne az ország bűnözőit – reagált Jakab Péter arra, hogy a BVOP furcsa körülmények között cáfolta meg saját magát.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »