Hoppá! Most kiderült, hogy egy igazi balos miért írja alá a Jobbik béruniós kezdeményezését!

Hoppá! Most kiderült, hogy egy igazi balos miért írja alá a Jobbik béruniós kezdeményezését!

Ez sem mindennapos:

Farkas Attila Márton (FAM) a 24.hu szerzője, egy Tamás Gáspár Miklós (TGM) által jegyzett véleménycikk után érezte úgy, hogy itt az ideje lemenni a Nyugati aluljáróba, és aláírásával támogatni a Jobbik béruniós kezdeményezését.

Tette mindezt annak tudatában, hogy egy aláírás nem feltétlen jelent koalíciós együttműködést.

FAM pénteki publikációjában részleteiben mutatja be, hogy lett az osztályharcos baloldalból szalonbaloldal, amely folyamat magyarországi szakaszának végére Botka László megbuktatása tette ki a pontot.

„A neoliberális gazdaság- és társadalompolitikát kiszolgáló elvtelen álbaloldalnak el kéne tűnnie, és át kéne adnia a helyét egy „igazi” baloldalnak, ami a globalizáció áldozatai és nem annak nyertesei mellé áll”

– írta publicisztikájában FAM, ugyanakkor a baloldal vívódásai helyett a mi szempontunkból fontosabb bérunióval foglalkozzunk inkább.

Ugyanis

„a bérunió progresszív gondolat, igazi baloldali kezdeményezés, klasszikus szocdem eszme lenne, csak hát sajnos, a létező baloldalnak ez nem jutott eszébe, mert tétova volt és szájtáti”.

Hírdetés

S ez még akkor is igaz, ha értékélesé szerint erről egy „vállalhatatlan párt” kezdeményez népszavazást.

S akkor itt jön a dilemma; mi számít: a társadalom vagy a baloldal?

FAM is erre figyelmeztet,

„a balliberális sajtó ontja a cikkeket és blogbejegyzéseket, hogy a bérunió megtagadása a Fidesz-kormány részéről történelmi bűn, hazaárulás és nemzetvesztés, de a Jobbiknak mégse írunk alá. Pedig egy aláírás nem feltétlen jelent koalíciós együttműködést”.

Arra is megvan a válasza, hogy a bérunió, az egyenlő munkáért egyenlő bért elvének a képviselet miért nem a jelenlegi baloldali találta ki.

„Fantáziátlanság, külhoni eszmék importja, mindenféle ottani reformok majmolása jellemezte a rendszerváltás utáni hivatalos baloldal szellemi életét, és ehhez jött a kormányzás, amit most jobb, ha hagyunk. Hogyan is vehető komolyan három évtized múltán, hogy most aztán megújulnak, most majd valódi balraátot hajtanak végre?”

Aztán FAM a TGM cikke után annyira fellelkesedett, hogy lementem a Nyugati aluljárójába és aláírta a bérunióról szóló népszavazást.

„Persze akárki kezdeményezi, ugyanígy tettem volna. Legfeljebb azt a némi öngyűlölettől se mentes perverz kárörömöt nem éreztem volna”.

Csak ugye azt a Jobbik kezdeményezte – így viszont legalább kiderül az is, hogy ki az igazi balos.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »