Hoppá! Immáron amerikai földön jelölte meg célpontjait az Iszlám Állam

Hoppá! Immáron amerikai földön jelölte meg célpontjait az Iszlám Állam

Amerikai városokat fenyegetett meg az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet. A terroristák egész listát állítottak össze, s konkrétan megnevezték, hogy mely városokban akarnának merényleteket elkövetni.

A listán huszonhárom szövetségi állam ötvenöt városa szerepel. Köztük például Texas, ahol hét városban ígértek a terroristák merényleteket,a louisianai Shreveport, a kaliforniai Monterrey, vagy az arizonai Phoenix, a nevadai szerencsejáték-város, Reno, a floridai St. Augustine, amely egyébként az Egyesült Államok legrégebbi városa, vagy a dél-dakotai Rapid City.

Hírdetés

A Pentagon bejelentése szerint valamennyi megnevezett városban magas szintű készültséget rendeltek el, megerősítették a középületek védelmét, és az amerikai hadsereg egyes alkalmazottainak személyes védelmét. A terrorszervezet ugyanis névvel, lakcímmel, telefonszámmal közölték, hogy kiket akarnak meggyilkolni.

Többnyire az Egyesült Államok haditengerészeténél és légierejénél szolgálatot teljesítő katonákról van szó, azokról, akik állítólag részt vettek a terrorszervezet elleni légitámadásokban. A listán egyébként a terroristák arra szólították fel amerikai híveiket és követőiket, hogy nyugodtan gyilkolják meg a felsorolt amerikai polgárokat.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »