Hoppá! A kínai hadsereg fokozza együttműködését a szíriai kormányerőkkel

A kínai hadsereg humanitárius segélyekkel és kiképzéssel támogatja a szíriai kormányt – közölte a Hszinhua hírügynökség kedden. Erről a kínai Központi Katonai Bizottság nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetője biztosította a szíriai védelmi minisztert damaszkuszi találkozójukon.

Magyar Menedék - Tepe

Kuan Jou-fej ellentengernagy és Fahd Dzsászim al-Freidzs megállapodott arról, hogy fokozni fogják az együttműködést a szíriai személyi állomány kiképzésében, és Kuan humanitárius segítségnyújtás – közelebbről orvosi felszerelések szállítása – mellett is elkötelezte magát.

Hírdetés

A tábornok azt is hangsúlyozta, hogy a kínai és a szíriai hadsereg között hagyományosan baráti a viszony, s Kína a jövőben is ennek megerősítésére törekszik. Kifejtette azt is, hogy Kína a konfliktus békés rendezésében a békés megoldást szorgalmazza.

Sajtójelentések szerint a magas rangú kínai katonai vezető hétfőn Damaszkuszban találkozott Szergej Csvarkov altábornaggyal, a szíriai fegyverszünet betartásának megfigyelésére létrehozott szíriai központ orosz parancsnokával is. Erről azonban további részleteket nem közöltek.

Megfigyelők szerint az utóbbi időben több jel is arra mutat, hogy Peking – térségi érdekeinek védelme érdekében – fokozni kívánja szerepét a közel-keleti térségben. Erre utal szíriai különmegbízottjának márciusi kinevezése is.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »