Honti Csipke 2024 – a csipkekészítő verseny felhívása

Honti Csipke 2024 – a csipkekészítő verseny felhívása

A Hont-Ipoly Művelődési Központ a 2024-es évben is meghirdeti a Honti Csipke elnevezésű országos csipkekészítő versenyt. A megmérettetés témája ezúttal Az ősz szépsége.

Nem szabunk határt a fantáziának, sőt nagyon kíváncsiak vagyunk, s várjuk, hogyan dolgozzák fel az adott témát”

– fogalmazták meg a szervezők. 2024-ben a Honti Csipke elnevezésű verseny A határban ősszel (Na chotári jeseň) nevű fesztivál keretében fog megvalósulni, amelyre 2024. szeptember 23-a és 28-a között kerül sor a Nagykürtösi járásban elterülő Magasmajtényban.

Hírdetés

Ezeken a napokon – a versenyre beérkezett munkákkal együtt – a nyilvánosság számára is látható lesz a vertcsipke-kiállítás. A verseny eredményeinek kihirdetését szeptember 28-ára tervezzük”

– tették hozzá, majd a verseny kapcsán a következőket sorolták fel: a versenymunkában fel kell használni a hagyományos honti csipke mintáit; a munka nagysága A3 formátum, megközelítőleg 42×30 cm; a munkát egy alapra kell tenni és felfogatni (hogy egyértelmű legyen, melyik a teteje és az alja); a munka hátulján fel kell tüntetni a készítőt és a postacímet; a szín és az anyag szabadon választható.

A három legsikeresebb munkát tárgyi jutalommal fogják díjazni. A pályamunkákat legkésőbb 2024. szeptember 5-éig kell elküldeni a következő címre: Hontiansko-ipeľské osvetové stredisko, Nám. A. H. Škultétyho 5, 990 01 Veľký Krtíš.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »