Honnan telik ilyen luxusra? Íme Bašternák, Počiatek és Ján Slota villái!

Honnan telik ilyen luxusra? Íme Bašternák, Počiatek és Ján Slota villái!

Az említett úriemberek igencsak költséges és fényűző életmódot folytatnak. Némelyikük „megelégszik” egy pazar villával a pozsonyi Szlavín alatt, mások Spanyolországban, Horvátországban vagy éppen a francia Riviérán vásárolnak luxusvillákat. Íme Bašternák, Počiatek és Ján Slota villái!

A kétes hírű üzletember, Ladislav Bašternák, nem csak a Bonaparte épületkomplexummmal keltette fel a szlovákiai lakosok figyelmét, ahol egy időben Robert Fico exkormányfő is bujkált.

Bašternák tulajdonába egy másik luxusrezidencia is tartozott a pozsonyi Szlavín alatt.

Habár a hivatalos adatok szerint cégei inkább veszteséget, mint nyereséget termeltek, az üzletember ennek ellenére igencsak magas lábon élt.

Jelenleg ötéves szabadságvesztését tölti. Vagyonát az állam lefoglalta, többet között a hírhedt Bonaparte-komplexumot is. Ugyanakkor néhány ingatlanját sikerült átíratnia rokonaira.

Jelenleg Bašternák felesége a hivatalos tulajdonosa a Szlavín alatti luxusrezidenciának, amelyet az üzletember évekkel ezelőtt 15 millió euróért tervezett eladni egyik nagykövetségnek. És mint akkor elmondta, ezt igencsak alacsony és jutányos áron tette volna.

A mellékelt fényképen látható, hogy a villa igazán megalomán és fényűző. Vajon melyik szlovákiai halandó tudna megengedni magának egy ilyen, márvánnyal és ónixszal kicsempészett lakosztályt magának?

Bašternák képes volt horribilis összegeket költeni mindenféle dizájn- és gyakran giccses darabokra. Emellett különböző bizarr mániáival is szerette magára (és gazdagságára) felhívni a figyelmet.

Vele kapcsolatban ismeretes, hogy luxus Bugattijának egy speciális hálószobát építtetett, hogy közszemlére tehesse.

A luxusautó egyébként 1 300 000 euróba került, és Bašternák lakásában egy forgó állványon tartotta, amilyeneket csak autószalonokban látni.

Ján Počiatek joggal nevezhető Szlovákia leggazdagabb miniszterének, aki igazi királyként élhetett Robert Fico kormányzása idején.

Gyakran hangoztatják Szlovákiában, hogy Igor Matovičnak csak azért sikerült megnyernie a választásokat, mert közvetlenül a választások előtt egy videót tett közé, amelyben éppen Počiatek luxusrezidenciáját mutatta be a franciaországi milliomosnegyedben.

Matovič képes volt egészen Cannes-ba kiutazni, hogy a szlovákoknak bemutassa azt a luxust és fényűzést, amit Počiatek élvezhetett Robert Fico kormányzása idején. „Bonjour maffia” – mondta Matovič a videóban, majd a Počiatek villájának kapujára kiragasztották a „Szlovákia tulajdona” feliratot.

Hírdetés

Azután volt is mire nézni a jóembernek! Počiatek 379 négyzetméteres cannes-i villája kilenc tágas szobával rendelkezik. „Itt nem gazdag, hanem szupergazdag emberek laknak” – mondták széles mosollyal azok a szemetesek, akik Počiatek villája előtt masíroztak el. Egyébként

az egykori pénzügyminiszter korábban azt merte állítani, hogy az Azúr-parton vásárolt villája nem került többe, mint az ilyen jellegű ingatlanok Pozsonyban.

Počiatek is imádta közszemlére tenni méregdrága luxuscikkeit. Ismeretes, amikor egy 70 ezer eurós Audemars Piquet márkájú luxuskarórával a kezén jelent meg. Ezt már csak felesége tudta túlszárnyalni, aki egyik alkalommal még ennél is drágább karórát viselt, éspedig egy fehéraranyból készült, gyémántokkal kirakott, krokodilbőrszíjú Rolex karórát, 74 ezer euróért.

A magyarellenességéről hírhedt szlovák politikus, Ján Slota is élvezettel költekezett különböző luxuscikkekre a szegény szlovákok szeme láttára.

2002-ben derült ki, hogy több millió értékben egy hatalmas villa van tulajdonában Rab-szigeten, Horvátországban.

Slotáról ismert volt, hogy több luxusautó és jacht is tulajdonában volt, amelyeknek előszeretettel adott különböző női neveket.

Emellett nemcsak repülőgép, de egyenesen egy vadászgép is tulajdonában volt a nemzetiek egykori vezetőjének, és Zsolna volt polgármesterének. 

Természetesen Slota birtokában is volt számos luxus ingatlan. Ezek közül a leghírhedtebb az adriai tengerparton való luxusvillája. Az említett ingatlan hivatalos tulajdonosa Slota egyik hűséges titkára volt, ugyanakkor a villát a politikus használta.

Slotának ma már nemcsak repülője nincs, de vele együtt hírneve is régen elszállt.

2013-ban kizárták az SNS-ből, emellett több más kétes ügybe is belekeveredett. Többek között ittas vezetés miatt folyt ellene eljárás.

Emellett 2017-ben fiatalkorúak erkölcsi nevelésének veszélyeztetésével is megvádolták, mivel rendszeresen találkozgatott fiatalkorú lányokkal bárokban, ahol fizette a fiatalkorúak által fogyasztott alkoholt, és szexuális ajánlatokat tett nekik.  

A szupergazdag szlovákok listájáról nem hiányozhat a magyar gyökerekkel is rendelkező Alexander Rezeš, akit a Mečiar-kormány idején Szlovákia második leggazdagabb embereként tartottak számon.

250 millió dollárra becsülték vagyonát, amit főként a kassai vasmű privatizációjában játszott szerepének köszönheti.

Nem kétség, hogy hatalmas vagyon tulajdonosa volt. Nemrégiben a bulvársajtó arról informált, hogy a Rezeš család fényűző kassai villáját árulják, ahol többek között úszómedence, óriási parkológarázs, 24 karátos arannyal bevont antik kályha, és Versace-szőnyegek találhatók. Alexander Rezeš 2002-ben hunyt el, a villát rokonai értékesítik.

Rezešnek egykor külföldi ingatlanok is tulajdonában voltak. Többek között egy 2,5 hektár területű „spanyol királyság” is Costa Blancán, ahol két hatalmas ház foglalt helyet. Emellett egy külön lakosztály a gondnoknak és a biztonságiaknak számára.  

Spanyolországi rezidenciájának fő épülete 86 négyzetméter nagyságú volt, és volt benne tágas garázs, csodásan berendezett lakosztályok, és hatalmas fürdőszobák is. Családja számára egy külön házat is fenntartott, több mint 330 négyzetméter lakóterülettel, ahol nyolc szoba és öt fürdőszoba kapott helyet. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »