Honnan ismeri egymást Gyurcsány és Orbán?

Puzsér elismétel egy hatalmas mítoszt. Most itt is egy beszélgetésben.

Puzsér általában mítoszmentes, de van pár dolga, melyben következetesen hamis dolgokat terjeszt. Az egyik pl. az a tévhite, hogy Kádár alatt választani lehetett az MSZMP és a Hazafias Népfront között a parlamenti választásokon – természetesen ilyen nem létezett sose, se a klasszikus, se a kései Kádár-korban,

A másik ez a Gyurcsány-Orbán ismertség. Állítólag a KISZ-ből ismerik egymást. Szerinte.

Nos, ők ketten majdnem egyidősek, Gyurcsány 61 éves, Orbán 59.

Az előbbi 1975-ben, az utóbbi 1977-ben lett KISZ-tag. Orbán sose csinált KISZ-karriert, míg Gyurcsány KISZ-karrierje főiskolás korában, 1981-ben kezdődött.

Gyurcsány a KISZ csúcsára 1988-ben ért el, amikor a KISZ KB tagja lett. Ugyanabban az évben, amikor megalakult a FIDESZ, melynek egyik vezetője lett Orbán.

Hírdetés

1988 végén a kommunista rendszer egyik rövidéletű kísérlete volt a MISZOT – Magyar Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa – létrehozása, ennek amolyan tanácskozási szervezetnek kellett volna lennie az összes ifjúsági szervezet számára. Hiszen immár nem a KISZ volt az egyetlen ilyen szervezet.

A MISZOT fő 2 tagja természetesen a KISZ és a FIDESZ lettek, ill. pár kisebb, szintén nemrég alakult ifjúsági szervezet.

A FIDESZ 1989-ben ki is képett a MISZOT-ból, onnantól kezdve a szervezet elvesztette minden jelentőségét. Ezzel egyidőben a KISZ nevet változtatott, majd elvesztette minden jelentőségét, gyakorlatilag a volt KISZ-vezetés vagyonsíbolási szerve lett.

1988-1989 között azonban a MISZOT valóban tartott pár valós megbeszélést, s ezek egyikén volt jelen Gyurcsány a KISZ, Orbán meg a FIDESZ képviseletében.

Innen ismerik egymást, nem a KISZ-ből.

Tudhatná Pizsér is ezt, aki akkor már nagykamasz volt.


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »