Homcsak: Az ukrán hadsereg Európa valódi védőpajzsává vált az utóbbi években

Homcsak: Az ukrán hadsereg Európa valódi védőpajzsává vált az utóbbi években

Az ukrán Fegyveres Erők az utóbbi évek során Európa valódi védőpajzsává váltak, Ukrajna pedig tevékenyen hozzájárul az euroatlanti biztonság erősítéséhez – írta Ruszlan Homcsak vezérezredes, hadsereg-főparancsnok a NATO megalakulása 72. évfordulója alkalmából kiadott nyilatkozatában.

Mint a vezérkari főnök közleményében emlékeztetett, 2014 februárjában a második világháború után először sértették meg a nemzetközileg elismert határokat, amikor Oroszország ideiglenesen megszállta és erőszakkal próbálta annektálni Krímet és Szevasztopolt, megszállta egy szuverén állam területét, és véres háborút indított – írja a Karpat.in.ua.

Ez nemcsak egyesítette az ukránokat az alattomos megszállókkal szembeni ellenállásban,

hanem meggyőzte őket a NATO-ba történő belépés szükségességéről – mutatott rá.

Hírdetés

Homcsak szerint ma az ukrán Fegyveres Erők tevékenyen együttműködnek a NATO-val a védelmi reform minden területén.

Az együttműködés fő irányai a katonai párbeszéd erősítése stratégiai szinten, együttműködés a Fekete-tengeri régióban, a csapatok felkészítésére irányuló kollektív intézkedések, beleértve a NATO-hadgyakorlatokon való részvételt, információcserét és a soknemzetiségű NATO-irányításban való részvételt.

„Országunk belépése a NATO-ba nemcsak Ukrajnát erősíti meg, hanem az Észak-atlanti Szerződés Szervezetét (NATO) is. Az ukrán Fegyveres Erők az utóbbi évek során Európa valódi védőpajzsává váltak,

Ukrajna pedig tevékenyen hozzájárul az euroatlanti biztonság erősítéséhez” – zárta nyilatkozatát Ruszlan Homcsak.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »