Hölvényi György EP-képviselő: Nem hunyhatunk szemet a keresztények elleni erőszak felett

Hölvényi György EP-képviselő: Nem hunyhatunk szemet a keresztények elleni erőszak felett

Február 7-én a nigériai keresztények ellen karácsonykor végrehajtott támadásokról tartottak plenáris vitát az Európai Parlamentben (EP) – számolt be az MTI-nek Hölvényi György, a KDNP európai parlamenti képviselője. Strasbourgi felszólalásában hangsúlyozta: keresztényüldözés zajlik Nigériában.

„A pünkösdre, szentestére időzített rajtaütéseket, brutális gyilkosságokat, templomok megtámadását nem lehet másként értelmezni. Itt keresztényüldözésről van szó!” – emelte ki a kereszténydemokrata politikus a strasbourgi vitában.

Hölvényi Gyögy EP-képviselő felszólalásában úgy fogalmazott: az ideológiai elvakultság az európai döntéshozók egy részét teljesen érzéketlenné teszi az emberi szenvedés iránt, ha keresztényekről van szó. Ennek következménye viszont, hogy a Nyugat védelmének hiányában a keresztények még kiszolgáltatottabbá válnak, hiszen az üldözők azt tapasztalják, hogy Európa szemet huny a kegyetlenkedés felett. „Sajnálatos, hogy a külügyi szolgálat részéről semmiféle érdemi reakciót nem láthattunk” – jegyezte meg a képviselő.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az Open Doors keresztény emberi jogi szervezet adatai szerint csak tavaly Nigériában a dzsihadisták mintegy ötezer áldozatából több mint négyezer keresztény volt. A karácsonyi támadások jelzik, hogy „a központi kormányzat képtelen gátat vetni az erőszaknak. Tinubu elnök decemberben ígéretet tett, hogy a hadsereg biztosítani fogja Nigéria biztonságát. Várjuk, hogy a szavakat tettek kövessék” – ismertette a képviselő.

Hírdetés

Hozzátette: „Mi, európaiak, nem hunyhatunk szemet a keresztények elleni erőszak felett. Ki kell állnunk az üldözöttek mellett. Ez emberi jogi kérdés. Itt az ideje, hogy a hallgatást felváltsa a cselekvés!” – zárta felszólalását Hölvényi György az MTI-nek eljuttatott közlemény beszámolója szerint.

Forrás: MTI

Fotó (archív): Fábián Attila

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »