Holttestre bukkantak túrázók a Börzsönyben

Holttestre bukkantak túrázók a Börzsönyben

Vasárnap délután találták meg a túraútvonaltól kicsit távolabb.

A 112-es segélyhívó számra érkezett bejelentés vasárnap kora délután arról, hogy kirándulók a Börzsönyben, a Kovács patakban, a piros kereszt közelében egy holttestet találtak. A katasztrófavédelem riasztotta a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálatot – az esetről ők számoltak be a honlapjukon.

A helyszínen egy idősebb férfi holttestét találták meg aki feltehetően már hosszabb ideje elhunyt. A holttestet valószínűleg azért nem vették észre korábban, mert kicsit messzebb volt a szokásos túraútvonalaktól. A beszámoló szerint a vasárnapi túrázók teljesen véletlenül tévedtek lejjebb a jelzett útról.

Hírdetés

A mentést nehezítette, hogy

  • a hegyimentőkön kívül a többi sürgősségi jármű csak a Katalin-forrásig tudott behajtani. Az elmúlt időszak esőzései ugyanis jelentősen feláztatták a talajt, ezért még terepjáróval is körülményes volt a helyszín megközelítése.
  • a helyszínen nem volt semmilyen térerő lefedettség, ezért ismét hasznosnak bizonyultak a szolgálat strapabíró a Cat S75 műholdképes telefonjai.
  • A késő estig tartó műveletben a hegyimentők terepjáróval szállították folyamatosan a parkoló és a helyszín között a tűzoltókat, mentősöket, orvosokat, rendőröket és helyszínelőket, valamint a kegyeleti szolgálat munkatársait.

    A körülményeket a Rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja.


    Forrás:infostart.hu
    Tovább a cikkre »