Holtan találták az egyik brit hírszerzőt, aki az Al-Kaidát és a ,,Fehér Sisakos mozgalmat,, támogatta

Holtan találták az egyik brit hírszerzőt, aki az Al-Kaidát és a ,,Fehér Sisakos mozgalmat,, támogatta

Holtan találták otthonában az MI6 brit hírszerző szolgálat korábbi kiképzőjét James Le Mesurier-t, aki az Al-Kaida kiképzésében is részt vett, valamint az ún. ,,Fehér Sisakosok,, nevű terrorista csoport propaganda videói készítésében is szerepet játszott. A brit hírszerzőre Isztambulban, otthona előtt találtak rá.

A jelentések szerint kiesett az erkélyén, de a szomszédai szerint nem igaz ez a feltételezés.

Le Mesurier 2013-ban alapította a ,,Mayday Rescue Foundation,, nevű szervezetet, mely terrorista csoportok tagjait képezte ki mentő feladatokra. A terroristák pedig propaganda filmeket készítettek Szíriában, melyekben egymást mentik ki különböző helyzetekben. Az Al-Kaida és az Iszlám Állam számára készített propaganda filmek pedig azért készültek, hogy okot szolgáltassanak az Egyesült Államok és Nagy-Britannia számára a Szíria elleni beavatkozáshoz.

A korábbi brit hírszerző ugyanazt csinálta, mint korábban Hollywood a western filmekben. A jó fiúk fehér kalapot viseltek, a rossz fiúk pedig fekete kalapot. Ő pedig azt hitte, hogy ha a terroristákra fehér sisakot ad és elnevezni őket ,,Fehér Sisakos mozgalomnak,, akkor mindenki elhiszi, hogy ők a jófiúk.

Hírdetés

Ezzel szemben a valódi szíriai mentő egységek piros sisakot és egyenruhát viselnek, ahogyan a világ többi részén is.

Három évvel a ,,fehér sisakos mozgalom,, megalapítása után Le Mesurier-t a Brit Birodalom Érdemrendjével tüntették ki amiért terrorista csoportokat képzett ki.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Friends of Syria)

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »