Holnaptól a Johnson & Johnson vakcinájával is oltanak Kassán

Holnaptól a Johnson & Johnson vakcinájával is oltanak Kassán

Szombattól megkezdi a Johnson & Johnson társaság Janssen vakcinájával való oltást nagykapacitású oltóközpontjában Kassa megye.

Egy 18 éven felüliek számára szánt vektorvakcináról van szó. A Johnson & Johnson vakcinájával az oltást 2021. július 3-án, szombaton kezdik meg, a regisztráció folyamata ugyanaz, mint a többi vakcina esetében – közölte Kassa megye.

Az egészségügyi minisztérium egyelőre három hétig tette lehetővé erre az oltóanyagra a jelentkezést, amely a továbbiakban attól függ majd, hány adag érkezik a gyártótól.

Hírdetés

Mivel egyadagos vakcináról van szó, azok számára lehet jó megoldás, akik nem szeretnének várni egy második adagra, a lehető leggyorsabban letudnák az oltást.

A kormány arra készül, hogy jelentős kedvezményekben részesíti a beoltottakat, így arra számítunk, hogy növekedik majd az oltás iránti érdeklődés”

– mondta Rastislav Trnka, Kassa megye elnöke. Hozzátette, a megye felkészült az érdeklődők számának esetleges növekedésére.

Az egészségügyi minisztérium információi szerint a Johnson & Johnson társaság Janssen vakcinája elérhető lesz az oltóközpontokban, a mobil oltóegységeknél, illetve a munkaadók is választhatják alkalmazottaik számára. Az Egészségügyi Információk Nemzeti Központja (NCZI) szombatra 1200 adagot különített el a kassai oltóközpont számára, 8.00 és 15.00 óra között oltanak majd vele. Ezután, 15.30 és 17.00 óra között a Pfizer vakcinája kerül sorra.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »