Holnap lesz Böjte Csaba zarándoklatos nagyböjti lelkigyakorlata Budapesten

Holnap lesz Böjte Csaba zarándoklatos nagyböjti lelkigyakorlata Budapesten

Március 18-án imával és zarándokúttal készülnek Ferenc pápa áprilisi magyarországi látogatására. A nagyböjti zarándoklat 10.30-kor indul a fővárosi Normafán található Szent Anna-kápolnától Böjte Csaba testvér lelki vezetésével, a Mária Rádió és a Mária Út szervezésében a Normafa–Máriaremete útvonalon.

A zarándoklat során lelkigyakorlatra, szentségimádásra és szentmisére is sor kerül. Böjte Csaba testvér egész nap a résztvevőkkel zarándokol, lesz lehetőség vele beszélgetni, akár gyónni is.

„A Mária Út szervezésében egy »mozgalmas« nagyböjti lelkigyakorlatot tartunk most hétvégén, március 18-án, Budapest peremén három, Mária tiszteletére szentelt templomot érintve. A zarándoklaton a test és a lélek együtt imádkozik” – hív a dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója.

„Ferenc pápa április 28–30. közötti budapesti látogatásának a sikeréért ajánljuk fel ezt a szombati napot, az imát, a zarándoklatot, a szentségimádást, a szentmisét, mindent. Imádkozzunk, kérjük az Istent, hogy a keresztény Európát és a nagyvilágot az áldott béke, a Szentháromság békéje árassza el, oltsa ki az ellenségeskedés, a háború pusztító tüzét, és tegye a testvéri szeretet áldott földjévé világunkat! A kereszténység egy hatalmas zarándoklat, folyamatos úton való létet jelent. Gyertek, imádkozzunk, zarándokoljunk együtt!” – invitál a ferences szerzetes.

A zarándoklat programja:
10 órakor találkozás a Normafán, a Szent Anna-kápolnánál
10.30 körül veszi kezdetét a zarándoklat
12 órától lelkigyakorlat a makkosmáriai templomban
13 óra körül indul tovább a zarándoklat
17 óra körül érkeznek meg a zarándokok a máriaremetei Kisboldogasszony-bazilikához
17 órától szentségimádás
18 órától szentmise, dicsőítő zenekar közreműködésével

Hírdetés

További információ:
https://www.facebook.com/MagnificatRo
https://www.magnificat.ro/portal/index.php/hu/
https://www.facebook.com/events/6036881783024759/

Forrás: Sárréti Anita/Magnificat.ro

Fotó (archív): Merényi Zita

Illusztráció: Mária Rádió, Mária Út

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »