Hollywoodi Cohen lenácizta Facebook Zuckerberget

Hollywoodi Cohen lenácizta Facebook Zuckerberget

Holló a hollónak nem… Vagy Mégis?

Rögtön megmagyarázom a holló-effektust.

Történt, hogy a Golden Globe nevezetű filmes díjátadón Sacha Baron Cohen, Hollywood egyik legalpáribb és legaltestibb, a rasszista humort nyíltan képviselő színésze (lásd: Borat című film) beszólt Mark Zuckerbergnek, a Facebook alapító-tulajdonosának. Amerikaiasan szólva, gondolhatnánk, hogy „what a motherfucker”, azaz micsoda faszagyerek.

De nézzük csak, igazából mi történt!

Sacha Baron Cohen a Jojo Rabbit című film felkonferálásakor ezt mondta: „A következő film hőse egy naiv, megvezetett gyerek, aki náci propagandát terjeszt, és csak képzeletbeli barátai vannak (a filmben: Adolf Hitler – a szerk.). A neve Mark Zuckerberg.”

Eddig az első idézet, amiből azt gondolhatnánk, hogy Sacha tényleg egy kemény csávó, és Ő aztán be mer szólni (beszólhat) a Facebook „mindenható atyjának”. Jöhetne is a taps. De!

Hírdetés

Sacha Baron Cohen így folytatta viccesen: „Bocsánat, ez egy régi felvezető szöveg a Közösségi háló című filmhez.” Az említett mozi pont Zuckerberg és a Facebook felemelkedéséről szól.

A leginkább csak fanszőrzet-filmes Cohen már nem először megy neki Zuckinak (látszólag), ugyanis tavaly novemberben a Rágalmazásellenes Liga estjén hosszasan ecsetelte, hogy miért tartja veszélyesnek a közösségi médiát, ugyanis AZ – szerinte – „minden” tartalomnak teret enged: a gyűlöletnek, az összeesküvés-elméleteknek, a hazugságoknak és az álhíreknek.

Tehát, Cohennek igazából nem az a baja a közösségi médiával, hogy van, hanem az, hogy nem eléggé cenzúrázott, általa túl sok nácinak (jobboldalinak?) tartott tartalom jelenik meg rajta – ezt kéri számon Zuckerbergen.

Tanulság: holló a hollónak nem vájja ki a szemét!

Csókol benneteket:
Eleméry T. Olivér

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »