Hollik István szerint a baloldal lassítaná a járvány elleni védekezést

Lassan egy éve hadban állunk egy szabad szemmel nem látható, veszélyes ellenséggel – mondta napirend előtti felszólalásában Hollik István, és kifejtette: ezt a háborút is csak munícióval lehet megnyerni, és a leghatásosabb fegyver ezúttal az oltóanyag. A KDNP képviselője szerint a kormány helyesen döntött, amikor minden irányba tárgyalásokat kezdett a vakcina beszerzésről. Ma már a nyugati vezetők is ezt teszik – emlékeztetett Hollik István.

Ma élen járunk az átoltottság területén az Európai Unióban – tette hozzá, és két fontos szempontot említett: a vakcinák mennyiségét és az oltóanyagok iránti bizalmat. Utóbbit próbálja felelőtlenül aláásni kampányában a baloldal, amely lassítaná a védekezést – hangsúlyozta Hollik István, és kiemelte: csak a magyar szakemberek által jóváhagyott biztonságos vakcinával oltanak ma Magyarországon.

Hírdetés

A baloldal továbbra is fittyet hány a magyar szakemberek véleményére – mutatott rá Hollik István, aki szerint politikai haszonszerzés céljából keltenek oltásellenes hangulatot, ami emberek életébe kerülhet. Válaszában Rétvári Bence kifejtette: a baloldalnak csak az a baja a kínai és orosz vakcinákkal, hogy Kínában és Oroszországban készültek, hiszen maguk is elismerik, nincsen kapacitásuk arra, hogy felmérjék a készítmények biztonságosságát. Idehaza jelenleg 77 Kínában gyártott gyógyszernek van engedélye, ezeket mégsem kifogásolja a baloldal – mondta az államtitkár, és hozzátette, több mint ötszáz Kínában gyártott gyógyszernek van engedélye az unióban.

A baloldal mégsem emelt szót korábban egyetlen egy Kínában gyártott gyógyszer ellen sem, csak a koronavírus elleni oltást támadják. – Mekkora kétszínűség ez – mondta Rétvári Bence, aki szerint mindez mutatja, nem másról van szó, mint színtiszta politikáról. Az EMMI államtitkára szerint a baloldal politikai hasznot remél a súlyosbodó járvány következményeitől.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »