Hollandiai főrabbi: Anne Frank zsidó feladójának felfedésével fegyvert adtak az antiszemiták kezébe

Hollandiai főrabbi: Anne Frank zsidó feladójának felfedésével fegyvert adtak az antiszemiták kezébe

Az amerikai CBS tévécsatorna néhány nappal ezelőtt elsőként ismertette egy kutatócsoport hat évig tartó munkájának eredményét, miszerint Anne Frank és családja búvóhelyét egy amszterdami zsidó jegyző, a Judenrat tagja árulta el a németeknek. A hollandiai zsidók, élükön Binyomin Jacobs főrabbival élesen bírálják a zsidó beáruló nevének közzétételét, mert szerintük jelenleg Hollandiában, sőt egész Európában dúl az antiszemitizmus, s ezzel a közléssel csak fegyvert adtak az antiszemiták kezébe – írja a Jedi’ot Áháronot című újság.

Amint arról portálunk is beszámolt: egy húsz fős kutatócsoport arra a következtetésre jutott, hogy Anne Frankot és családját egy zsidó személy, pontosabban Arnold van den Bergh amszterdami jegyző, a németek által létrehozott Judenrat tagja adta föl a németeknek, azaz árulta el a búvóhelyüket. A CBS tévécsatorna Minutes 60 című oknyomozó műsorában megjelent hír felháborította a hollandiai zsidó közösséget, élükön a főrabbival, mert szerintük a kutatási eredmény közlésének messzemenő következményei lehetnek a hollandiai, sőt az egész európai zsidóság biztonságára nézve. A hollandiai zsidók az Anne Frank feladójának kilétére vonatkozó kutatás eredményének közlését felelőtlenségnek és nagyon rosszul időzítettnek tartják.

Binyomin Jacobs, Hollandia főrabbija a Jedi’ot Áháronot című izraeli lapnak adott interjúban meg is indokolja, hogy miért tartják rosszul időzítettnek a közlést.

Ma Európában, beleértve Hollandiát is, nagyon-nagyon erős az antiszemitizmus. Ez persze mindig is így volt, csakhogy manapság a zsidóellenesség már megengedett. Az antiszemitizmus mára normális jelenséggé vált. Az állítással, miszerint Anne Frankot zsidó adta föl a náciknak, csak fegyvert adtak az antiszemiták kezébe.

A hollandiai főrabbi ezután a hollandokról is kiállítja a bizonyítvány:

Nem a náci rendőrség gyűjtötte be a zsidókat az otthonaikból, hanem a holland rendőrség. Akik úgy gondolják, hogy Hollandia jól bánt a zsidóival a holokauszt idején, azoknak elmondom: a családom 80 százalékát, amint Hollandia zsidóságáét is, a holland rendőrség és a holland kormány együttműködésével ölték meg a németek. Ez az antiszemitizmus manapság is létezik.

Hírdetés

As investigators dug into the question of who may have betrayed Anne Frank’s family to the Nazis, they began to focus on a suspect who was Jewish and, they say, likely used the information to save himself, his wife, and children from the genocide. https://t.co/Okgmh9LOOK pic.twitter.com/OiXCoOWsin

— 60 Minutes (@60Minutes) January 17, 2022

Az Anne Frankról szóló, s a budapesti Operett Színházban is színre vitt opera, regények, játékfilm, táncjáték, tanulmányok és a naplója után ezekben a napokban kerül a könyvespolcok kirakatába Rosemary Sullivan kanadai író – a Sztálin lánya című könyv írója – Anne Frank elárulása című könyve. Az angolul, németül, finnül és magyarul szinte egy időben megjelenő könyv cselekménye már a fentebb említett kutatócsoportnak a hollandiai zsidóság körében élesen bírált következtetésére épül.

Nyugodjanak meg, a magyar változat megjelenése után a magyarországi közszolgálati rádiókban, tévékben még sokáig és sokat hallunk majd Rosemary Sullivan könyvéről.

H. J. – Kuruc.info

Korábban írtuk: Egy zsidó jegyző dobta fel Anne Frankékat a németeknek – így igazán fizethetne némi holokárpótlást Izrael is


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »