Hollandiában megszólaltak a „Nyugat felébred polgárai”: Bocsánatot kérnek Putyintól

Hollandiában megszólaltak a „Nyugat felébred polgárai”: Bocsánatot kérnek Putyintól

Neves holland közéleti személyiségek nyílt levélben kértek elnézés Vlagyimir Putyin orosz elnöktől, és Oroszországtól. A dokumentumot „De Ommekeer” néven szereplő holland állami szervezet jelentette meg, amelynek honlapján megtalálható a nyílt levél teljes szövege holland, német, és angol nyelven. Az aláírók magukat a „Nyugat felébredt polgáraiként” jellemezték.

A meglehetősen hosszú írást kivonatosan közöljük.

A rendkívül hízelgő megszólítást követően a levél szerzői elnézést kérnek Oroszország elnökétől és Oroszországtól, az őket ért nemtelen nyugati vádaskodások miatt. Ezeket három témakörben említik:

1. A szíriai konfliktus kapcsán Oroszországot ért hamis nyugati vádak.

2. A kijevi puccs kapcsán tanúsított nyugati magatartás elítélése, és az Oroszországot ért rágalomkampány a Krim és Donbassz kapcsán.

3. A lelőtt maláj utasszállító repülőgép esetének álságos, minden bizonyítékot nélkülöző és Oroszországot bűnbakként beállítani igyekvő nyugati törekvések.

Hírdetés

A nyílt levél szerzői elítélik a holland kormány és a sajtó negatív elfogultságát Oroszországgal kapcsolatosan, és kettős mércét emleget a nyugati világban.

A Nyugat „felébredt” polgárainak nevében a donbasszi eseményeket a Nyugat szörnyű imperialista törekvéseinek eredményeként említik.

Sajnálkoznak a nyugati médiumok elveszett függetlensége miatt, ami pedig a Nyugat törekvéseinek szócsöveiként való felhasználásukat jelenti, és a nyugati polgárok objektív tájékoztatása helyett a hazugság lett a fő feladatuk.

A nyílt levél aláírói elnézést kérnek a Nyugat által Oroszországgal szemben elrendelt gazdasági szankciók miatt, amelyeket pedig egyenesen politikai trükköknek tartanak.

Politikai bölcsességet várnak el Vlagyimir Putyintól, mert ők békét akarnak. Tisztában vannak ugyanakkor, hogy a Nyugat mindent megtesz egy csakis a saját érdekeinek megfelelő új világrend kialakítása érdekében, és teljes mértékben figyelmen kívül hagyja az emberek érdekeit, és semmibe veszi a szuverén nemzetek jogait. Céljai elérése érdekében több millió ártatlan ember legyilkolásától sem riad vissza, amit elfogadható árnak tekint.

„Nekünk, holland állampolgároknak nagyon fontos a béke és az igazságosság. Fontos a béke és az egyetértés Oroszországgal. Reméljük, hogy meg tudjuk győzni a holland kormányt is minderről, és imádkozunk azért, hogy az országaink között növekvő feszültség enyhüljön.”

 


Forrás:kitartas.net
Tovább a cikkre »