Hollandiában is szépen színesítik a társadalmat a migránsok: évente több ezer kiskorú gyereket toboroznak bűnözőnek

Hollandiában évente több ezer kiskorút toboroznak bűnözőnek különböző bűnszervezetek – állapította meg a gyermek-és emberkereskedelem elleni holland központ (CKM) csütörtökön közzétett tanulmányában.

Az NlTimes hírportál szerint a tanulmányt a belbiztonsági és igazságügyi minisztérium rendelte meg, és egyebek között az áll benne, hogy az elmúlt két évben 2500 kiskorút hálóztak be és kényszerítettek bűncselekmények elkövetésére, például lopásra, kábítószer-kereskedelemre, prostitúcióra. Hivatalosan viszont a hatóságok mindössze 68 esetről tudtak ugyanebben az időszakban.

Shamir Ceuleers, a CKM szóvivője szerint ez arra enged következtetni, hogy a kiskorúak bűnözésbe való bevonása többnyire láthatatlan marad a hatóságok előtt. "Ha nem sikerül azonosítani és megvédeni ezeket az áldozatokat, akkor jó esély van arra, hogy a bűnözői világban maradnak" – tette hozzá. Véleménye szerint a probléma kezeléséhez fontos felismerni, hogy "nem mindenki cselekszik önként, aki bűncselekményt követ el".

Hírdetés

A tanulmány szerint a bűnszervezetek felbukkannak általános iskolák, szakmunkásképzők és állami gondozási intézetek körül is, hogy kiskorúakat toborozzanak, akiket "a kényszerítés finom formáival" vesznek rá bűncselekmények elkövetésére. A bűnözők visszaélnek a gyermekek kiszolgáltatott helyzetével, az esetleges enyhe értelmi fogyatékossággal élők nehézségeivel, illetve próbálkoznak azoknál a fiataloknál, akiknek adósság- vagy függőségi problémái vannak. Gyakran olyan sérülékeny gyerekeket és fiatalokat vonnak be tevékenységeikbe, akik maguk nem tudnak vagy nem mernek segítséget kérni. A CKM szerint a bűnözők ezért hosszú ideig ki tudják őket zsákmányolni.

A holland kormány áprilisban bejelentette: évi 82 millió eurót kíván arra fordítani, hogy megóvja a fiatalokat a bűnözéstől.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »