Holland bíróság: Hollandia nem kötelezhető még több menedékkérő befogadására

Holland bíróság: Hollandia nem kötelezhető még több menedékkérő befogadására

A hágai fellebbviteli bíróság elutasította egy segélyszervezet arra vonatkozó indítványát, hogy a kormány tegye lehetővé még több, Görögországban és Olaszországban regisztrált menedékkérő hollandiai befogadását.

Az Elsevier Weekblad című holland hetilap internetes kiadásában arról ír, hogy a fellebbviteli bíróság keddi döntésében helybenhagyta a korábbi elutasító döntést arra vonatkozóan, hogy a kormány még több menedékkérő számára biztosítson letelepedési lehetőséget az Európai Unió 2015 szeptemberében elfogadott, áthelyezésre vonatkozó migrációs megállapodásában szereplő keretszámon felül.

Hírdetés

A bíróság döntése indoklásában hangsúlyozta, az áthelyezésre jogosult menedékkérők száma nem korlátlan, hanem attól függ, hogy hány menedékkérő van épp, akik ténylegesen jogosultak az áttelepítésre.

A jogi eljárást kezdeményező szervezet nyilatkozatában azt hangsúlyozta, hogy a vártnál kevesebb menedékkérő vált jogosulttá az áthelyezésre, mert a tagállami hatóságok lassúsága miatt kevesebb befogadásra alkalmas hely áll rendelkezésre, továbbá számos menedékkérő nem bízik az uniós áthelyezési programban.

MTI


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »