Hol a kép a robbantóról?

Hol a kép a robbantóról?

Vagy egyszerűen nem sikerült még használható felvételeket kivenni a térfigyelő kamerákból, vagy a rendőség még várja a friss bejelentéseket, és nem akarja, hogy a tízmilliós nyomravezetői díj „orientálja” az embereket – mondta Horváth József biztonságpolitikai szakértő az M1-en.

Házi készítésű, repeszképző anyagokkal kombinált robbanószerkezet robbant szombat éjjel a fővárosi Teréz körúton – jelentette be az országos rendőrfőkapitány. Papp Károly közölte: a támadás célpontjai kétséget kizáróan a rendőrök voltak, ki akarták végezni őket. Hozzátette: a két megsérült rendőr állapota stabil, a szükséges műtéteken túl vannak, a rendőrnő életveszélyes, járőrtársa súlyos sérüléseket szerzett a robbantásban.

Kivégzésnek szánták

A feltételezett elkövető egy körülbelül 170 centiméter magas, 20-25 év közötti, világos horgászkalapot, sötét vászondzsekit, kék farmert, fehér sportcipőt viselő férfi. A gyanúsított felkutatására 10 millió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki a rendőrség. Papp Károly arra a kérdésre, hogy történhetett-e terrortámadás azt mondta, hét verziót állítottak fel magyarázatként, mindegyik lehetőségét vizsgálják.Mivel szolgálatukat teljesítő, hivatalos személyként eljáró rendőrök sérelmére követtek el bűncselekményt, az ügyet a Központi Nyomozó Főügyészség veszi át. Közben a Terézvárosi Önkormányzat közölte: a robbanás után a környékről kiköltöztetett valamennyi lakó visszatérhetett otthonába.

Hírdetés

Alapos vizsgálat kell

Magyarországon egy ilyen jellegű, bombával elkövetett támadás, amely rendőröket ér, és súlyos sérüléseket okoz, szerencsére rendkívüli, ezért joggal várhatjuk el, hogy a bűnüldöző szervek a lehető legnagyobb körültekintéssel és aprólékossággal járjanak el vizsgálat során – reagált Horváth József biztonságpolitikai szakértő a hétfői Ma reggelben azokra a kritikai megjegyzésekre, hogy túl sokáig, csaknem egy napig helyszíneltek a hatóságok a szombat éjszakai, Teréz körúti robbantás után.

Kivárnak a rendőrök?

A kérdésre, hogy miért nincs még mindig nyilvános, használható kép a lehetséges elkövetőről, a szakember azt mondta, lehetséges, hogy a térfigyelő kamerák egyszerűen nem készítettek megfelelő minőségű felvételeket, így azokat még digitálisan javítani kell, hogy az arc felismerhetővé válhasson, de megtörténhet, és szerinte ez a valószínűbb, az is, hogy a rendőrök egyelőre nem akarnak több információt adni, várják a még friss tanúvallomásokat, bejelentéseket, hogy a kép közreadásával a tízmilliós nyomravezetői díj mellett ne orientálhassák az embereket.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »