Hoki-vb: fordulat állhat be a magyar-szlovén pályázat ügyében

Hoki-vb: fordulat állhat be a magyar-szlovén pályázat ügyében

A magyar szövetség elnöke bizakodó.

Úgy tűnik, a magyar kormány az utolsó pillanatban meggondolta magát, és Magyarország megpróbálja újra benyújtani pályázatát Szlovéniával közösen a 2023-as A csoportos jégkorong-világbajnokságra – írta a Twitteren Gord Miller kanadai szakíró, aki Finnországban, a mostani vb helyszínén tartózkodik. Ő volt az egyik első, aki megírta azt is, hogy a magyar-szlovén pályázatnak gondjai lehetnek a kormánygarancia hiányában.

And now, it sounds like the Hungarian government had had a last moment change of heart, Hungary is attempting to re-submit its bid to co-host the 2023 Men’s World Championship with Slovenia. https://t.co/f8goqSptX8 — Gord Miller ? (@GMillerTSN) May 25, 2022

Hírdetés

Az Indexnek Such György, a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke azt mondta: még nem dőlt el, hogy kap-e a pályázat kormánygaranciát. Az idő azonban sürget, csütörtökön kell bemutatni a biztosítékokat a nemzetközi szövetségnek, amelynek a közgyűlése pénteken határoz a jövő évi helyszínről.

“Erőteljesen lobbizunk a magyar kormánynál, bizakodó vagyok, és bizakodhatnak a magyar hokirajongók is’ – tette hozzá az elnök.

Such György szerint a magyar szövetség 2,6 milliárd forintos költségtervet adott le, ám a kormányzati részről amiatt aggódnak, hogy ez tartható-e.

A 2023-as vb-re Lettország és Finnország közösen pályázik, sőt a nemzetközi szövetség kedden már azt közölte, ők az egyedüli jelentkezők a magyar visszalépés miatt. Ez változhat, ha megérkezik a kormánygarancia. A tornának Szentpétervár adott volna otthont, de az Ukrajnában zajló háború miatt megfosztották a rendezési jogtól az oroszokat.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »