Hogyan viccel Oroszország április elsején?

Új hangüzeneteket állított be április elsejére az orosz külügyminisztérium. Az orosz követségekre telefonálók választhatnak, hogy hackereket, választási beavatkozást, vagy lejáratást kérnek-e.

„Az orosz nagykövetséget hívta. Ha azt kívánja, hogy egy orosz diplomata találkozzon az ön politikai ellenfelével, nyomja meg az egyes gombot. Az orosz hackerek felhasználásához nyomja meg a kettes gombot. A választásokba való beavatkozás kéréséhez nyomja meg a hármas gombot és várjon a következő választási kampányig. Kérjük, vegye figyelembe, hogy minőségbiztosítási és oktatási célból valamennyi beszélgetést felvesszük” – ez az üzenet várja oroszul és angolul az április elsején az orosz nagykövetségeknek telefonáló hívókat.

Hírdetés

Bár a felvett üzenet egyértelműen áprilisi tréfa, és arra utal, hogy  Oroszországot egyre több helyen vádolják a különféle országok belügyeibe való beavatkozással, az AP amerikai hírügynökség moszkvai tudósítója a biztonság kedvéért felhívta a moszkvai külügyminisztériumot, és hivatalos megerősítést kért arra, hogy a külügy csak viccelt.

A budapesti orosz nagykövetségen egyelőre nem érdemes próbálkozni, ott az ügyeletes felveszi a telefont, s tréfálkozás nélkül szól bele a készülékbe.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »