Hogyan töltenek be egy 50 tonnás ICBM nukleáris rakétát egy silóba? (videók)

Hogyan töltenek be egy 50 tonnás ICBM nukleáris rakétát egy silóba? (videók)

A monumentális rakétatest elhelyezése egy földbe épített beton lyukba bonyolult lehet, különösen, ha a henger súlya meghaladja az 50 tonnát, és ha több 300 kilotonnás atomfejjel rendelkezik.

Ezt az orosz védelmi minisztérium videója bemutatja, hogyan történik.

A pénteken kiadott ritka felvételek azt mutatják, hogy az RS-24 Jars interkontinentális ballisztikus rakétája silóba kerül.
A Jars a Topol-M rakéta nagyobb továbbfejlesztett változata, és elsősorban egy nehezen mozgatható földi mobil fegyver, melynek silóalapú változata is létezik.

Hírdetés

A pénteken közzétett videó azt mutatja, hogy egy négytengelyes vontatott szállító-rakodó jármű vezetésével katonai konvoj halad egy rakétasiló felé, amely a kalugai térségben, egy nem beazonosított ​​helyen található.
A rakományt a szállítótartályában ezután függőleges helyzetben emelik fel, a 16 kerekű szállítójárművel együtt, amelyek lehetővé teszik a hatalmas súly hordozását.

A védelmi minisztérium szerint a háromlépcsős szilárd hajtóanyagú ICBM önmagában 50 tonnát nyom, és több órát igényel, hogy a silóba helyezzék.

A Jars típusból több specifikáció létezik. A rakéta 12 000 km-es hatótávolsággal bír, és legalább három, egymástól függetlenül működtethető robbanó fejet hordoz.

The post Hogyan töltenek be egy 50 tonnás ICBM nukleáris rakétát egy silóba? (videók) appeared first on Magyar Tudat Nemzeti Hírportál.


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »