Hogyan oldja meg Storck a kulcsember hiányát?

Hogyan oldja meg Storck a kulcsember hiányát?

Kiesett a védelem alapembere. A kapitány Juhász Rolanddal beszélgetett a csütörtöki edzésen. Ő lesz a megoldás? Ahhoz át kellene szervezni a védelmet; megnéztük, hogyan. Melyik a legjobb megoldás? Szavazzon!

Méretes rögzítőkötéssel a lábán távozott kedden Fiola Attila a bordeaux-i Matmut Atlantique stadionból. A felcsúti védő kihagyta a szerdai és a csütörtöki edzést, minden jel arra utal, hogy padozni kényszerül az Izland elleni mérkőzésen. Lássuk, ki helyettesítheti a felcsúti védőt!

1. Bese Barnabás: Bernd Storck tudatosan úgy válogatta össze a keretet, hogy minden posztra legyen legalább egy alternatívája. Fiola Attila „dublőre” elvileg Bese Barnabás. A fiatal MTK-s a németek ellen debütált a válogatottban. Eredetileg jobbszélső, korábbi klubedzője, Garami József vitte hátrébb, azóta jobb oldali szélső-védőként futballozik. Ha Bese játszik Fiola helyén, akkor így néz ki a védelem jobbról balra: Bese, Lang, Guzmics, Kádár.

2. Lang Ádám: évekkel ezelőtt Győrben próbálkozott a poszttal, nem ismeretlen számára a szélső védő szerepkör. Ellene szól, hogy a Storck-érában még soha nem szerepelt a jobb oldalon, de tegye fel a kezét, akit még meg tud lepni a kapitány! Ha Lang lesz a jobb bekk, akkor az ő helyén futballozhat Juhász Roland, aki sokáig alapember volt, de Storck elsősorban Lang vagy Guzmics helyettesként számol vele. Ha Lang lesz a jobbhátvéd, akkor így néz ki a védelem: Lang, Guzmics, Juhász, Kádár.

Hírdetés

3. Kádár Tamás: az Egervári-korszakban előfordult néha a jobb oldalon, de volt, hogy középen, belső védő poszton futballozott. Az osztrákok ellen ő volt a mezőny egyik legjobbja, a jobbszélt is megoldhatja. Ha Kádár játszik a jobb oldalon, akkor így fest a védelem: Kádár, Guzmics, Juhász/Lang, Korhut.

4. Lovrencsics Gergő: jelenleg erre van a legkisebb esély. A szélső sérülés miatt kihagyta a nyitómeccset, csütörtökön viszont együtt edzett a többiekkel. Láthatóan terhelhető. Lengyelországban bővült a taktikai repertoárja, ellene szól, hogy nemrég épült fel a sérüléséből, a szélen pedig mindig sokat kell futni. Ez látatlanban nehezen menne neki 90 percen keresztül. Ha mégis rá szavaz Storck, akkor így néz ki a védelem: Lovrencsics, Lang, Guzmics, Kádár.

Ön, mit gondol? Kommentben várjuk véleményét.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »