Hogyan lopják el a csalók a kártyaadatainkat?

Hogyan lopják el a csalók a kártyaadatainkat?

Az ESET biztonságtechnológiai cég legújabb bejegyzésében a kártyacsalásokról ír, és bemutat néhányat a leggyakoribb módszerek közül, amelyekkel a hackerek megszerezhetik a bankkártyánk adatait, egyúttal tippeket ad arra is, hogyan védhetjük ki ezek a támadásokat.

Az ESET kutatói bemutatják az 5 leggyakoribb módszert, amelyekkel a hackerek megszerezhetik a kártyaadatokat, és tanácsokat is adnak arra vonatkozóan, hogyan lehet kivédeni, megelőzni a kártyaadatok megszerzéséért indított támadásokat:

Hírdetés

Hogyan tartsuk biztonságban kártyaadatainkat? Szerencsére számos módja van annak, hogy csökkentsük az adatlopások kockázatát. Mindenképp érdemes az alábbiakat tanácsokat megfogadni, és alkalmazni.

Végül pedig jó módszer, ha figyeljük az összes bank- és kártyaszámlánkat. Ha gyanús tranzakciót észlelünk, azonnal értesítsük bankunk vagy kártyaszolgáltatónk csalással foglalkozó munkatársait. Egyes alkalmazások már lehetővé teszik, hogy befagyasszuk minden kiadásunkat bizonyos kártyákon, amíg meg nem bizonyosodunk arról, hogy valóban történt-e biztonsági incidens. Rengeteg módja van annak, hogy a bűnözők megszerezzék kártyaadatainkat, de mi magunk is sokat tehetünk azért, hogy megállítsuk őket.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »