Hogyan biztosíthatsz magas szintű ügyfélélményt a vevőidnek? (X)

Hogyan biztosíthatsz magas szintű ügyfélélményt a vevőidnek? (X)

Mennyit is számít a kiemelkedő ügyfélélmény biztosítása a vállalkozásod hatékony és profitábilis működésének szempontjából? Hogy és miként lehet egyáltalán megoldani azt, hogy tartósan kiemelkedő ügyfélélményt kapjanak a vevőid?

Ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk kiemelten a bejegyzés keretei között. Nemcsak az ügyfélélmény fontosságát szeretnénk hangsúlyozni, hanem a megvalósítás viszonylag egyszerű menetére is rá szeretnénk világítani.

Az ügyfélkezelés elavult módja, amit ideje elfelejtened

Leginkább az ósdi, kockás füzet alapú ügyfélkezelés az, aminek a gyakorlatát mostanra minden vállalkozásnak ideje volna maga mögött hagyni. Egész egyszerűen nem célszerű félvállról venni ezt a kérdést, bármennyire is ketyeg akár még így is az üzlet.

Csak idő kérdése ugyanis, hogy a konkurencia mikor fog köröket verni rád csak azzal, hogy szépen kiaknázza a magasabb szintű ügyfélélmény biztosításában rejlő elképesztő potenciált. Az emberek ugyanis nem szeretik, ha eladnak nekik, viszont az egyedi vásárlási élmény nagyon is imponál nekik.

Mennyit számít az ügyfélélmény a vállalkozásod eredményes működése szempontjából?

Hírdetés

Hacsak nem non-profit vállalkozásként élitek meg a mindennapokat, akkor rendkívül sokat. Borzasztó egyszerű példa erre egy fodrászüzlet. Lehet úgy is hajat vágni nyáron, hogy egy ósdi üzletben fogadod a vendégeket, mogorván beszélsz velük és még a hajvágás minősége is kérdőjeles.

Viszont számolni kell azzal a lehetőséggel, hogy ilyen szintű bánásmód után nem feltétlenül fognak hozzád visszatérni. Inkább bemennek egy korszerű, klimatizált üzletbe, ahol a kedves fogadtatás mellett kávéval vagy frissítővel kínálják őket, ráadásul hozzád hasonló árért cserébe.

Bízunk benne, hogy érted az analógiát. Az ügyfélélmény biztosítása esszenciális feltétele annak, hogy ne csak egyszeri vásárlóid legyenek, hanem lehetőség szerint minél több visszatérő vevőnek örvendhess.

Csináld a következőt, és az ügyfeleid csak tőled akarnak majd vásárolni

Képzeld el, hogy a beérkező érdeklődőket akár egy órán belül sikerül felhívni az értékesítőidnek. Méghozzá olyan formában, hogy már a hívás elindítása előtt is mindent tudnak a potenciális vevőről, ennek köszönhetően pedig felkészülten, profin és szívélyesen tudnak jelen lenni a beszélgetés során.

Nem nehéz belátni, hogy mindezt komolyabb mennyiségű érdeklődőnél egészen komoly feladat megoldani. Sőt, egy CRM szoftver nélkül majdhogynem lehetetlen.

Úgyhogy tekintve egy ilyen típusú szoftver rendszeres használatának a viszonylag alacsony költségvonzatát, egyértelműen kijelenthető, hogy a cserébe kapott ellenérték miatt elképesztő módon megéri lépést tenni a magasabb szintű ügyfélélmény biztosítása felé.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »