Hogy, mennek dolgozni a cigányok? Ha, lezárultak a hidak a munka világába

Hogy, mennek dolgozni a cigányok? Ha, lezárultak a hidak a munka világába

A Magyar Nemzet tesztelte a „Híd a munka világába” program foglalkoztatási szövetkezet irodáit, melyek munkaidőben bezártak, ha kinyitottak egyáltalán. Egyikükben a „Fantázia Bútorbolt” üzemelt.Farkas Flórián és az Országos Roma Önkormányzat menedzselte „Híd a munka világa” program feladata az lenne, hogy a hátrányos helyzetű, elsősorban cigány családokat munkához segítse, de lényegében nem történik túl sok minden – írja a Magyar Nemzet.  Farkas Flórián mellesleg a Lungo Drom első számú politikusa és a Fidesz parlamenti képviselője, a kormánypárt cigányügyi szövetségese, ezért ez az eset Orbán Viktor számára is kellemetlen lehet. Farkas miniszterelnöki biztos is.

 

A Magyar Nemzet emlékeztet arra, hogy 2013-ban Farkas Flórián azt ígérte, hogy „Nagyon sok cigány embert szeretnénk betenni teljes állásba. Több ezret, több tízezret”, hozzátette: „üzemszerű foglalkoztatást” fognak létrehozni. 

Körülbelül ötmilliárd forint, főként uniós pénz állt mindehhez

az Országos Roma Önkormányzat rendelkezésre.

Hírdetés

A jobbikos Mirkóczki Ádám korábban kifogásolta a projekt vezetőinek, munkatársainak javadalmazását, „gyanús pénzköltések tömkelegét”, szerinte 600 millió forint sorsa vitatott, de kérdés, hogy az 5 milliárd forint összértékű projekt többi részével mi van. A programmal kapcsolatban Hadházy Ákos (LMP) is feljelentést tett. Az ügyben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal folytat nyomozást, de az Emberi Erőforrások Minisztériuma is szabálytalansági vizsgálatot indított. Utóbbi közel 300 millió forint elköltését ellenőrzi.

Az ORÖ részvételével zajlott uniós program papíron júliusban zárult le. Közölték, hogy ezután  augusztustól megkezdi működését

„Híd a munka világába” Munkaerő-szervező Országos Foglalkoztatási Szövetkezet, országos lefedettséggel.

Kiderült, hogy az „országos lefedettség” azt jelenti, hogy van egy 220 millió forintért vásárolt fővárosi, első kerületi iroda és négy vidéki telephely. A Magyar Nemzet mindenesetre letesztelte ezeket a munkaerő-közvetítő irodákat. A fővárosi iroda munkaidőben sem volt kinyitva, ami az ottani szomszédok szerint nem meglepő, a gödöllői telephelyen pedig egy bútorbolt üzemelt, a pécsi iroda átmenetileg bezárt. Pedig az állítólagos irodák állítólagos munkatársai magas fizetésért dolgoztak, még drága céges autót is béreltek számukra.

A Szövetkezet szerint ugyanakkor

minden törvényesen zajlott, az eredetileg tervezett költségvetés alig harmadát használva fel.

A program  jelentős megtakarításokkal működött.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »