Hófödte Csallóköz (képekkel)

Hófödte Csallóköz (képekkel)

Nyitókép: Laky Erzsébet

Az idei advent havat is hozott magával. Ettől lett meghittebb a várakozás… December második hetében, csütörtökön az előrejelzésektől ugyan eltérően, de többnyire ebéd körül kezdett el igazán havazni a Dunaszerdahelyi járásban.

Az erős hóesés a közlekedésben is fennakadásokat okozott. A Szlovák Hidrometeorológia Intézet másodfokú riasztást rendelt el a kiadós havazás miatt.

Sokan várták már a hóhullást. A gyermekek izgatottan figyelték, hogy mehessenek végre szánkózni. A napi kültéri játékok helyébe most a szánkók, hócsúszkák, hóember- vagy hóangyal-készítés, illetve hógolyózás lépett. A közlekedőknek viszont fejtörést okozott a hóhullás az útviszonyok miatt. Számos autó csúszott meg, több baleset is történt. Nemhiába mondják, “nem játék a hóban közlekedni”.

Hírdetés

A hópelyhek látványa nyugtatja a lelket, főleg ezekben a napokban, amikor a települések is már karácsonyi díszben pompáznak. Kellemes sétát lehet tenni a csípős hidegben és gyönyörködni a látványban.

A színterápia szerint a fehér többek között tisztaságot tükröz, felébreszti a reményt. Ezért is örülünk annyira a hónak, a hófödte táj varázsa nagyszerű érzés. Még a nyárkedvelők szívét is megdobbantja…

Lelkendező néptömegnek már-már gyógyszer Ez, mit nem doktor ír fel hasztalan receptre. Felrázza a fotelből ezen puritán csapadék, Elfeledi a gondjait, s játszik véle nevetve.


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »