Hívják haza Szanyi Kapitányt!

Hívják haza Szanyi Kapitányt!

Öt percig Karácsony Gergely volt a demokraták megmentője, hogy aztán legközelebbi szövetségesei is kiátkozzák. Nincs mese, külső segítség kell! Ne gatyázzanak, hívják haza Szanyi Kapitányt! Támogatja Sorost, Simicskával közös hobbija van – ideális jelölt. Már csak azért is, mert hétszentség, hogy nem nyer: így az ország is jól jár, az ellenzék meg tovább marakodhat a semmin.

Kevés dolog van annál, ami jobban jellemezné a hazai ellenzéket, mint a mostani „karácsonyi történet” – elnézést a gyenge szójátékért, kissé szégyellem is magam miatta. De könyörgöm, a pesti demokratákat emlegetjük, és ez az a szint! Volt ugye, hogy a Párbeszéd nevű mérhetetlen támogatottságú párt ősszel miniszterelnök-jelöltet állított. A hírt a demokratikus tábor nagy lelkesedéssel fogadta, a Karácsony Gergely miniszterelnökségét támogató facebook csoportnak mára 3523 tagja van…

Aztán novemberben a Párbeszéd ismét kiegyezett régi partnerével, a szintén az egy százalékot alulról ostromló Együtt-tel. Az Orbán-kormány a hír hallatán – micsoda meglepetés! – nem mondott le. Sőt, a többi ellenzéki sem rohant az újfent barátkozók nyakába borulni. Erre „Együtt” Juhász Péter és „Együtt” Szigetvári Viktor elkezdett „DK” Gyurcsánnyal, „Párbeszéd” Karácsony meg „MSZP” Molnár Gyulával alkudozni. Előbbiek csendben intézték ügyeiket, Zugló „Párbeszéd” polgármestere azonban a minap előállt a farbával: ő tárgyalt az MSZP-vel, és ő lesz az ellenzék miniszterelnök-jelöltje!

Most azt az abszurdot hagyjuk, hogy a szocialisták egy tucatnyi fős pártból tudnak csak potenciális kormányfőt importálni. De az tényleg hihetetlenül aranyos, hogy Szigetváriék a hírre nyomban szakítottak Karácsonnyal. Az óvodai csetepaték idilljére mindig azonnal ráérző Fodor Gábor erre közölte, hogy ő támogatja Karácsonyt! Szappanopera a köbön, 17654., extra demokratikus rész. 

Én ebben a helyzetben – ha ballib szavazó vagy Bolgár György lennék – nagyot csapnék az asztalra! Elég most már ebből a gatyázásból! Kemény ember kell a vártára! Hozzuk haza Brüsszelből Szanyi Kapitányt! Nála alkalmasabb jelöltje jelenleg nincs a mozgalomnak. Ha valaki számára ez nem lenne egyértelmű, sorolom az okokat.

Egy: Szanyi Tibor már szinte mindenkivel összeveszett idehaza. Akit ő, vagy aki őt még nem küldte el melegebb éghajlatra, nem is lehet ballib tényező. Így vele aztán bárki nyugodtan összefoghat, hiszen a szeretetnél csak a gyűlölet a szorosabb kapocs. Az elvek meg ugye ebben a játszmában mellékesek.

Kettő: Tökéletesen tud szólni bármely választói réteghez, hiszen már mindenkinek beszólt valamiért. Hihetetlenül sokoldalú: a szexistáknak feminista, a húsevőknek gender-vegán. Sőt, legutóbb még legnagyobb szponzorát is magára haragította pár percre, amikor megemlítette, hogy ásványvizet is fogyaszt. És nem kísérőként! És nem whiskyhez!

Hírdetés

Három: Az említett nedű azért ennek ellenére egybeforr politikai pályafutásával, ami hívó szó lehet a Jobbik szponzora felé. S akkor a G-betűs kifejezésről nem is beszéltünk, amelynek számos módozatát hozta be a politikai közbeszédbe. És mi lehetne annál szebb üzenet a Jobbiktól az MSZP-ig való összefogásban kétkedőknek, hogy Simicska és Szanyi egy szép, derűs hajnalon együtt firkál a Fidesz-plakátra?!

Négy: Bejáratott név Brüsszelben is. Szeretik, dédelgetik. De ahogy Soros kérésére Martin Schulzot is kölcsönadták a német szocdemeknek, Szanyi is kimenőt kaphat Jean-Claude Junkertől. Szanyi keresetlen modorával rápiríthatna a pesti Soros-fiúkra. Dolgozni ugyan ettől nem fog se Gulyás, se Fegyőr, de legalább a gazda látja, hogy valami történik is a pénzéért.

Öt: Havas Henrik a Kapitányról még nem írt könyvet. Most csinálhat valamit, ami gesztus a liberális „alkotó értelmiség” felé. Ráadásul a bulvárvilág még nem coming outolt nagyjainak is lehetőséget nyújt arra, hogy eszükbe jusson, hogy a „tanár úr” mikor kezdett ki velük.    

Végezetül a legfontosabb: borítékolható, hogy vele aztán pláne nem fognak győzni áprilisban. Ez jó hír az országnak. De boldogíthatja az ellenzéket is: most egy kicsit összefogást játszanak, hogy aztán félrelökve Szanyit folytathassák egymás szisztematikus kinyírását.

Kapitány, gyere haza!

Máté T. Gyula – http://matete.pestisracok.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »