Hivatástisztázó napokat tartottak a szaléziak Péliföldszentkereszten

Hivatástisztázó napokat tartottak a szaléziak Péliföldszentkereszten

A szaléziak hivatáspasztorációs bizottsága szeptember 13–15. között Péliföldszentkereszten szervezte meg a „Doboma” , azaz „Dobd be magad – Lépj előre hivatásod felfedezésében” találkozót olyan fiatal fiúk számára, akik hivatásukat keresik, és érdeklődnek Don Bosco és az ő lelkisége iránt.

A hétvége lehetőséget adott a résztvevőknek arra, hogy megismerjék a szalézi közösséget, és hogy közelebb kerüljenek hivatásuk felismeréséhez.

Pénteken este szentmisével kezdődött a program, amelyet közös vacsora követett. Az este ministráns- és énekpróba zajlott a szombati, Nyergesújfalun tartandó örökfogadalomra készülve, amelyekben segítettek a „Doboma” résztvevői is. Az este zárásaként közös imaóra segítette az elmélyülést és a lelki felkészülést a következő napokra.

Szombaton a reggeli után Kovács Sándor SDB atya a szerzetesi hivatásban való eligazodásról beszélt a fiataloknak, személyes tanúságtétellel és mély, iránymutató beszélgetésekkel segítve őket. A délelőtt egyik meghatározó eseménye volt Nyergesújfaluban Sivadó Balázs szalézi szerzetes örökfogadalma, amely azért is volt különleges és jelentős a résztvevők számára, mert a szalézi hivatás iránt érdeklődők így egy fiatal szerzetes végleges elköteleződésének lehettek tanúi. Az ünnep méltó eseménye volt egy Istennek átadott élet is, amely minden jelenlévőt inspirált.

Délután egyéni elcsendesedésre és személyes imára volt lehetőség, illetve külön beszélgetésekre nyílt lehetőség a hivatáspasztorációval megbízott atyával. Este közös pizzakészítés következett a szerzetesekkel, ahol jó hangulatban, családias légkörben és szalézi szellemben együtt készítették, sütötték majd fogyasztották el a vacsorát. Az este során az érdeklődők találkozhattak a helyi szalézi közösség tagjaival, és megoszthatták, hogy hol tartanak az Isten követésének útján, míg a szaléziak saját hivatástörténeteikről meséltek, ezzel is segítve a fiatalokat hivatáskeresésükben.

Hírdetés

A vasárnap orgonakoncerttel, majd 10 órától ünnepélyes szentmisével indult. Péliföldszentkereszt ünneplésre hívta a híveket ezen a napon, mivel Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepéhez kapcsolódva templombúcsút is ünnepeltek. A szentmise záróáldását Vitális Gábor szalézi atya adta a templomban őrzött Szent Kereszt ereklyével az esős idő ellenére is szép számban megjelent hívekre. A délelőtt folyamán a résztvevők megtekinthették a Tékozló fiú történetét a Sekrestye Színpad társulatának előadásában, amely mély lelki üzenettel gazdagította a találkozót.

Az eseményt az „Atyáink eledelei – Nemzetek konyhája” ételkóstoló zárta, ahol a különböző nemzetek hagyományos ételeivel ismerkedhettek meg a résztvevők.

A következő „Doboma” 2025. április 17–20. között lesz Óbudán, amelynek különlegessége lesz, hogy a húsvéti Szentháromnap idejére költözhetnek be a fiatalok a szalézi közösségbe.  A szalézi hivatás iránt érdeklődők levelit, kérdéseit ezzel együtt folyamatosan várja a hivatáspasztorációs felelős a [email protected] e-mail címen.

Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »