Hivatalosan is ráeresztik a titkosszolgálatot az AfD-re a "szélsőjobboldali terror"-ra hivatkozva

Hivatalosan is ráeresztik a titkosszolgálatot az AfD-re a "szélsőjobboldali terror"-ra hivatkozva

Alkotmányvédelmi megfigyelés alá vették a német szövetségi parlament (Bundestag) legnagyobb ellenzéki pártja, az Alternatíva Németországnak (AfD) egyik platformját, a Szárny (Der Flügel) elnevezésű tömörülést – jelentették be csütörtökön Berlinben a szövetség alkotmányvédelmi hivatal (BfV) vezetői.

Thomas Haldenwang, a BfV elnöke a nemzetbiztonsági szolgálat tájékoztatóján azt hazudta, hogy "a szélsőjobboldaliság és a szélsőjobboldali terror" a demokráciát fenyegető legnagyobb veszély Németországban, az AfD ügyében 2019 elején elkezdett előzetes elemzések pedig kimutatták, hogy a Szárny elnevezésű platform szélsőjobboldali.

Hírdetés

Hozzátette, hogy a platform működését "bizonyítottan szélsőséges törekvések" jellemzik, ezért alkotmányvédelmi megfigyelés alá veszik – mondta.

A BfV döntése azt jelenti, hogy titkosszolgálati eszközökkel, például telefonok lehallgatásával és beépített emberekkel követhetik nyomon az AfD platformjának további tevékenységét. A Bundestagban képviselettel rendelkező pártok körében ilyen még nem fordult elő.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »