Hivatalos: Hyperloop épül Bécs – Pozsony – Budapest között!

Hivatalos: Hyperloop épül Bécs – Pozsony – Budapest között!

 

Dirk Ahlborn, a Hyperloop képviseletében néhány perccel ezelőtt az SXSW-n Austine-ben hivatalosan bejelentette, hogy nálunk épül meg a világon elsőként a Hyperloop, mégpedig Pozsonyból – Bécsbe, illetve Pozsonyból – Budapestre.

 

Az elkészülte 2020 körül várható. Szlovákia mint partnerország stabil politikai háttere miatt lett kiválasztva a közép-európai régióból.

 

Erről most, tekintettel a parlamenti választások eredményére, ilyen újdonság mellett inkább ne beszéljünk.

 

 

Bejelentik, hogy a Hyperloop Szlovákiába jön. Kép: Michal Novota fb-oldala

Bejelentik, hogy a Hyperloop Szlovákiába jön. Kép: Michal Novota fb-oldala

 

Hírdetés

Mint arról korábban már beszámoltunk, a Hypeloop nevű projekt a milliárdos Elon Musk fejéből pattant ki. Az új, csőposta elvén működő szállítóeszközökkel, az ún. kapszulákkal a hangsebességnél gyorsabban juthatunk majd el Pozsonyból Bécsbe és Budapestre.

 

A szlovák gazdasági minisztérium március 9-én írta alá a Hyperloop-pal a szerződést, pontosabban egy memorandumot a projektben való együttműködésről.

 

A Hyperloop elképzelése Európában, hogy összekapcsolja az egymáshoz közel eső fővárosokat a világon, Pozsonyt és Bécset, hogy ezt követően Európa többi nagyvárosai is csatlakozzanak. A projekt európai kiszélesítése jelentősen lecsökkentené a városok közti távolságot, alig néhány percnyi utazóidőre  – mondta a Gazdasági Minisztérium szóvivője.

 

A projekt kivitelezője a Hyperloop Transportation Technologies.

 

Korábbi információk szerint a vállalat ún. JumpStartFund módszer alapján foglalkoztatja dolgozóit, ami annyit jelent, hogy csak akkor kapnak fizetést, ha a cég elkezd nyereséget termelni.

 

.týždeň.sk/Michal Novota

 

Nyitókép: startupers.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »