Hivatalos: a népligeti gyilkosság gyanúsítottját fogták el

Hivatalos: a népligeti gyilkosság gyanúsítottját fogták el

A rendőrség elfogta azt a férfit, akit a budapesti Népligetben októberben elkövetett gyilkosság elkövetésével gyanúsítanak – jelentette be a főváros rendőr-főkapitánya pénteki sajtótájékoztatóján.

Bucsek Gábor közölte, a 29 éves S. Krisztián budapesti lakos beismerő vallomást tett.

A rendőr vezérőrnagy felidézte: októberben egy járókelő holttestet talált a főváros X. kerületében, a Népliget bokros részén. A rendőrök megállapították, hogy a nőt megölték.

Hírdetés

Az ügy felderítésére felállított nyomozócsoport mintegy 200 bűnjelet rögzített, és több mint 4 ezer embert hallgatott ki.

Végül a december 14-én – a Népligetben történt bűnügyhöz hasonló körülmények között – ugyancsak a főváros X. kerületében történt bűncselekmény vezetett nyomra, amelynek során egy férfi súlyosan bántalmazott egy 55 éves nőt.

Ahogy arról beszámoltunk, az illetőről néhány napja már közzétett egy videofelvételt a rendőrség, ezen az látszik, hogy egy fővárosi villamosmegállóban sétálgat zsebre dugott kézzel. Ekkor még azért keresték, mert a budapesti Szállás utcában életveszélyesen megsebesített egy nőt.

A kamerafelvételeknek köszönhetően sikerült azonosítani a támadót, akit december 20-án elfogtak. A férfi kihallgatása során mindkét bűncselekményt beismerte – mondta a rendőr-főkapitány.

A Népligetben történt gyilkosság áldozata egy három gyermeket nevelő 40 éves asszony volt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »