Hitlerről vagy rosszat, vagy semmit – kizárás fenyegeti az egyoldalú történelemírást kifogásoló svájci politikust

Hitlerről vagy rosszat, vagy semmit – kizárás fenyegeti az egyoldalú történelemírást kifogásoló svájci politikust

Amikor több mint egymillió embert a szülőföldjéről elűző, menekültté tevő, egész falvakat kiirtó, megszállt területek etnikai, nyelvi és vallási összetételét katonai erőszakkal megváltoztató izraeli politikusokat, katonai vezetőket és kormányokat bírálni merészelőket manapság egyes Jeruzsálembe látogató politikusok elítélendő „modern kori antiszemitáknak” neveznek, addig a németekről, Adolf Hitlerről nem csak rosszat mondókat meghurcolják, Canossa-járásra kényszerítenek. Adolf Hitler és a németek egyoldalú történelmi megítélését kifogásoló Thomas Keller svájci politikust kizárják a pártjából – írja a 20 Minuten és a St. Gallen Tagblatt című svájci újság.

„Sajnálom, de Adolf Hitler személyében én sem csak az embertelen, gonosz zsarnokot és diktátort látom. Úgy vélem, hogy a jelenlegi történetírás meglehetősen egyoldalú perspektívát tükröz. Ez az ember nem lehetett ennyire végtelenül rossz.” – csiripelte – vesztére – Thomas Keller.

„Úgy véli, hogy csak a náci Németország gyilkolt? A háborúba belekeveredett egyetlen nemzet sem volt tiszta kezű. Mindenkinek vér tapadt a kezéhez, s szomorú, hogy ez senkit nem érdekel.”

Hírdetés

Mivel a svájci libsi sajtó az idézett csiripelésekbe olyasmiket is belemagyaráz, amiről szó nincs, Keller a fentebb hivatkozott újságnak már szinte mentegetőzve elmondta: soha nem cáfolta a holokausztot, s azt is képtelen megérteni, hogy emberek hogyan tehették ezt. Kedden reggel a 20 Minutennek – helyzetét tovább bonyolítva – azt nyilatkozta, hogy továbbra is kiáll a véleménye mellett, miszerint minden embernek megvan a jó oldala is. „Persze ebben az összefüggésben természetesen kicsit problémás Adolf Hitlert példaként felhozni”, jelentette ki Thomas Keller.

Hering J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »