„Hitlernek mindnyájatokat meg kellett volna ölnie. Én majd megöllek titeket!”

„Hitlernek mindnyájatokat meg kellett volna ölnie. Én majd megöllek titeket!”

A New York-i rendőrség őrizetbe vette egy zsidó gyerekeket inzultáló 21 éves nőt, akit fenyegetéssel és súlyos zaklatással vádolnak – mindkettő „gyűlöletbűncselekménynek” számít.

Christina Darling január 14-én, pénteki napon inzultált egy nyolcéves zsidó fiút, aki hétéves és kétéves testvéreivel játszott a brooklyni Marine Park negyed egyik ortodox zsinagógája előtt. Darling állítólag azt mondta nekik: „Hitlernek mindnyájatokat meg kellett volna ölnie. Én majd megöllek titeket és tudom, hol laktok”.

A térfigyelő kamerák azt is rögzítették, ahogyan Darling leköpte a fiút.

Hírdetés

A New York-i rendőrség (NYPD) az interneten tette közzé a felvételt. Az őrizetbe vétel körülményei nem ismeretesek.

Aryah Fried, a gyerekek apja a CBS News New Yorknak nyilatkozta: „Remélem, hogy az elkövető tisztában van cselekedete súlyosságával. Amikor egy felnőtt így bánik kisgyerekekkel, az több mint őrültség.”

Darlingról kiderült, hogy a St. Francis College diákja oktatás, angol és pszichológia szakon. A Change.org csatornán később aláírásgyűjtés indult a brooklyni intézményből történő kizárására. Felhívást is közzétettek Miguel Martinez-Saenz elnök felé, amiben követelik „a zsidó nép ellen irányuló rasszista, fanatikus támadás elítélését.”

A NYPD „gyűlöletbűncselekményeket” nyilvántartó osztályának adatai szerint a múlt évben 198 zsidóellenes „gyűlöletbűncselekményt” azonosítottak New Yorkban és 58 személyt vettek őrizetbe ezzel kapcsolatban.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »