Hitler szülőházát építészetileg szétbarmolnák, de nem számoltak az inflációval

Hitler szülőházát építészetileg szétbarmolnák, de nem számoltak az inflációval

Már több mint a duplájára drágult a beruházás. A zsidó-liberális sajtó szerint azért lesz rendőrség a házból, hogy a „nácik ne parádézhassanak előtte vagy benne”.

Duplájára drágul és éveket késik a Braunau am Inn-beli Hitler-ház átépítése rendőrséggé – erősítette meg az osztrák belügyminisztérium az ezzel kapcsolatos sajtóértesüléseket. Az állam által 2017-ben elkommunizált épület átalakítása a korábban becsült 5 millió euró helyett 11 millió euróba (4 milliárd forint) fog kerülni a becslések szerint az építőipari árak drasztikus emelkedése miatt.

Hírdetés

A munka még el sem kezdődött, pedig a projekt befejezését erre az évre tervezték. A belügyminisztérium szerint az átépítés várhatóan csak jövőre kezdődik, a munka befejezése pedig 2025-re várható. A késedelmet is az építési piac feszített helyzetével indokolják.

Adolf Hitler későbbi nagynémet Führer és kancellár élete első hónapjait töltötte a braunaui házban. Azért építik át és helyeznek el benne egy rendőrkapitányságot, hogy az épület ne válhasson „neonáci zarándokhellyé” – írja erről az MTI.

A rendkívül „demokratikus” Ausztriában a nemzetiszocializmussal kapcsolatos tevékenységekért egyébként 20 évig terjedő börtönbüntetés szabható ki, tehát a zsidó-liberális sajtóban emlegetett „neonáci parádékra” az épület eredeti állapotának tönkretétele nélkül is csekély esély lett volna.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »