Hitler példájával lelkesítette a csöveseket egy amerikai szenátor

Hitler példájával lelkesítette a csöveseket egy amerikai szenátor

Szerinte a Führer „az utcán élve” sajátította el azokat a képességeket, amelyekkel bekerült a történelemkönyvekbe.

Adolf Hitler példáját ajánlotta a hajléktalanok figyelmébe a tennessee-i szenátus egyik republikánus képviselője, amikor arról a törvényjavaslatról vitáztak, ami börtönnel büntetné, ha valaki közterületen táborozik le.

A CBS beszámolója szerint Frank Niceley a beszédében történelemórát ajánlott képviselőtársainak, majd elmondta, hogy szerinte „1910-ben Hitler úgy döntött, hogy egy ideig az utcán fog élni”, az állítás azonban ismerethiányból adódó félreértés lehetett az előadó részéről.

Hírdetés

„Tehát Hitler az utcán élt két évig, gyakorolta a szónoklást, a testbeszédet és azt, hogy hogyan kell kapcsolatba lépni a tömegekkel, ami egy olyan élethez vezette őt, amivel bekerült a történelemkönyvekbe” – mondta a politikus. Szerinte ez is azt mutatja, hogy a hajléktalanok nem kerültek zsákutcába: „ki tudnak törni ebből, a hajléktalantáborokból és termékeny életet tudnak élni, vagy Hitler esetében egy nagyon terméketlen életet.”

Egy demokrata szenátor, Gloria Johnson a Twitteren közzétett videójában úgy kommentálta az elhangzottakat, hogy bocsánatot kér „a világegyetemtől ezért a fickóért”.

Frank Niceley-nek nem ez volt az első kijelentése, amit fősodratú média felkapott. Tavaly például azt mondta, hogy a polgárháború (mármint az amerikai, amely 1861. ápr. 12-én kezdődött) ma is zajlik, és „nyerésre állunk”.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »