Hitler és Schulz között vont párhuzamot Lázár

Hitler és Schulz között vont párhuzamot Lázár

Adolf Hitler és Martin Schulz között vont párhuzamot Lázár János. A Miniszterelnökséget vezető miniszternek a német politikus egységes Európáról szóló javaslatával kapcsolatban jutott eszébe az összehasonlítás.

„Teljesen megdöbbentő Magyarország szempontjából a Martin Schulz-féle nyilatkozat, aki egy új alkotmányt, egy új európai szövetségi államot vizionál, amihez 2025-re mindenkinek csatlakozni kell. És aki nem csatlakozik, az automatikusan kimarad. Ilyen ultimátumot, mint amit Martin Schulz mondott be, Magyarország legutóbb Adolf Hitlertől kapott. Ilyen ultimátumot nem kapott Magyarország az elmúlt 70-80 esztendőben” – fogalmazott a kancelláriaminiszter.

Surján kezdte 

Hírdetés

Az Adolf Hitler-ezés ötletét az Európai Parlament volt kereszténydemokrata alelnökétől vehette Lázár János. Surján László délelőtti sajtótájékoztatóján vont párhuzamot az egykori diktátort és a német szociáldemokrata politikus között.

„Az a mérhetetlen agresszivitás, amellyel Schultz úr felvezette az ő pártkongresszusukon az Európai Egyesült Államok megvalósítására vonatkozó elképzeléseit, mindenkinek joga van ilyen dolgot elképzelni, arra azonban nincs joga, hogy kijelentse, hogy akinek ez nem tetszik, az távozzon az Európai Unióból. Ez az a hang, ami engem Adolf Hitlerre emlékeztet, és amit elfogadhatatlannak tartok” – mondta korábban a KDNP tiszteletbeli elnöke.

 

 

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »