Hisztériakeltés: a balatoniakat támadja az MSZP

Hisztériakeltés: a balatoniakat támadja az MSZP

A szabadstrandok után most a Balaton környezetéért aggódik a baloldal.

Tovább folytatja hisztériakeltő balatoni kampányát az ellenzék. Miközben a balliberális oldal a szabadstrandok eltűnéséről delirál, addig Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere hangsúlyozta: a település hat strandjából mindegyik ingyenes, a tó déli partján pedig szinte nincs is olyan település, ahol ne lehetne díjmentesen fürödni: csaknem ötven szabadstrand működik ezen a szakaszon.

Orbán Viktor és a „fideszes oligarchák” után most a helyi lakosoktól „védené meg” a Balatont az ellenzék. Az MSZP folytatja a küzdelmet a természetes vizekért, amit népszavazási kezdeményezésük is szolgál – jelentette ki az MSZP fővárosi elnöke vasárnap a szántódi révnél tartott sajtótájékoztatóján, hangsúlyozva, hogy a Balaton és a többi tó az egész nemzeté, nem kizárólag az ott élőké.

Molnár Zsolt úgy fogalmazott: „Persze az ott élőknek ez nem üdülőövezet, hanem az életterük, a hely, amit otthonuknak vallanak”, de azért a már-már a világörökség részének is tekinthető Balaton az egész magyar nemzeté, akárcsak a többi fontos tó. Hangsúlyozta: várják, hogy mikor dönt a Nemzeti Választási Bizottság népszavazási kezdeményezésükről, amelyet azért indítottak, hogy megvédjék a természetes vizeket, a strandokat, a kempingeket, a beépítetlen partokat, a nádasokat, az erdőket, a természeti környezetet. Nyakó István, az MSZP sajtófőnöke szerint számukra a Balaton a gyerekkorról, a gyerekeikről, az ifjúságról, a családról szól, a másik oldalon pedig a profitéhségről. Hozzátette: „A Balaton mindannyiunké”, és ahogy a vasárnapi boltzár esetében, ebben az ügyben sem fognak meghátrálni.

Hírdetés

Az internetes mémművészek is rárepültek az ellenzék balatoni kampányára

Mint azt korábban megírtuk, az MSZP az elmúlt hetekben azért indított aláírásgyűjtést, mert szerintük egyes érdekkörök kinézték maguknak a tó környékét, ahol mostanra alig maradt néhány szabadstrand, így elveszik az emberektől a színvonalas nyaralás lehetőségét. Csakhogy Gurmai Zita Keszthelyen, Molnár Zsolt Siófokon, Kunhalmi Ágnes pedig Fonyódon – csupa olyan településen – aggódott a térítésmentes fürdőzésért, ahol működnek ingyenes fürdőhelyek. A szocialisták állítását, miszerint a Balatonról eltűntek volna a szabadstrandok, később Balatonboglár polgármestere, a térség országgyűlési képviselője és a Somogy, valamint a Baranya megyei közgyűlési elnökök közös sajtótájékoztatón cáfolta.

Szerintük a baloldal hisztériakeltésre használja a Balatont. Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere hangsúlyozta: a település hat strandjából mindegyik ingyenes, a partszakasz pedig az elmúlt években új játszótereket, futópályát és felújított sétányokat is kapott, a tó déli partján pedig szinte nincs is olyan település, ahol ne lehetne díjmentesen fürödni: csaknem ötven szabadstrand működik ezen a szakaszon.

A Balatoni Szövetség szerint a tó strandjairól a Balaton-parti önkormányzatoknak kell dönteniük, megítélésük szerint az ügyben nincs szükség országos népszavazásra. Emellett az egész országban folyamatosak a strandfejlesztések, ugyanis idén kezdődik a 2017-ben megkezdett szabadvízi strandfejlesztések negyedik szakasza, a 2030-ig zajló beruházásoknak köszönhetően több mint száz strand újulhat meg.

Biztonságos Balatont! – olvasható a Jobbik egyes molinóin, például Siófokon, ahol Potocskáné Kőrösi Anita kétnapos éhségsztrájkba kezdett egy Balaton-parti ingatlan építése ellen, amely szerinte befolyásolhatja a viharjelzés pontosságát. Az ügyről beszámolt a HVG, amely gyorsan keresztbe is húzta a Jobbik politikai üzenetét, amikor azt írták: a Balaton Európa legbiztonságosabb tava.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »