Hírszerzési vezető: Kirejev nem volt kém, mégis megöltük

Hírszerzési vezető: Kirejev nem volt kém, mégis megöltük

Az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatóságának a vezetője, Kirill Budanov elmondta, hogy az ukrán kémelhárítás (SZBU) autójában ölték meg Denisz Kirejev ukrajnai bankárt, politikust, a békedelegáció tagját, akinek az információi hozzájárultak ahhoz, hogy Kijev pár óra alatt felkészüljön az oroszok támadására, írja az Ukrajinszka Pravda nyomán a Mandiner.

„A hírszerző szolgálat vezetőjeként biztos vagyok benne, hogy az a személy, aki a mi alkalmazottunk volt, nem kém” – szögezte le Budanov.

Hírdetés

Kifejtette, hogy Kirejevet az SZBU autójában ölték meg, amikor egy műveletet hajtottak végre ellene.

Ez a tény fel van jegyezve, szerepel a vizsgálati anyagokban. Minden mást az Állami Nyomozóiroda vizsgál. Nincs jogomban kommentálni ezt az információt. Tény, hogy ebben az autóban ölték meg a rendőrök.

Budanov elmondta, nem számított arra, hogy az SZBU ilyen lépéseket tesz egy főállású hírszerző tiszt ellen. Azt is elmondta, hogy Kirejevről beszélgetett az SZBU akkori vezetőjével, Ivan Bakanovval, és ő „nem igazán tudott semmit megmagyarázni”.

Korábban írtuk: Főbe lőtte az ukrán titkosszolgálat a politikust, aki egy nappal a támadás előtt elárulta, hogy Kijev az oroszok fő célpontja


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »