Hírsaláta

Hírsaláta

LEGTÖBB 35 KILOMÉTER LESZ. Az idén legfeljebb 35 kilométernyi új autópálya készülhet el Romániában, ami az előző évek halvány teljesítményénél is rosszabb: 2017-ben 15, 2018-ban 60, 2019-ben 43, 2020-ban 59 kilométert adtak át a forgalomnak, ezeket is többéves késésekkel.

A közúti befektetéseket nyomon követő Pro Infrastructura Egyesület szerint idén a Gyulafehérvárt Nagyenyeddel összekötő 30,45 kilométeres szakaszt nyithatják végre meg (a Szászszebes–Torda autópálya hiányzó részét), és még 4,5 kilométert az észak-erdélyi autópályából, Marosvásárhely és Nyárádtő között. (Főtér)

Hírdetés

A TITKÁRNŐ KITÜNTETÉSE. Végleges, jogerős bírósági döntés kötelezi az államelnöki hivatalt arra, hogy indokolja meg, minek alapján tüntette ki tavaly december elsején Klaus Iohannis az akkori belügyminiszter, Marcel Vela titkárnőjét. A pert a Reset Egyesület kezdeményezte, amely többszöri megkeresésre sem kapott választ arra a kérdésre, hogy Gabriela Mădălina Cenușă – aki fél éve volt hivatalban, előtte pedig kozmetikai tanácsadással foglalkozott – mivel érdemelte ki a járvány leküzdéséért neki adott érdemrendet, ki javasolta erre és ki ellenőrizte tevékenységét, a jutalmat ugyanis kiemelkedő szakmai teljesítményéért kapta. Hogy ez pontosan mi volt, ő maga sem tudta megfogalmazni, így hát kíváncsian várjuk az államelnöki hivatal magyarázatát. (Spotmedia)

ZÖLD RENDSZÁMTÁBLÁK. A parlamentben kedden megbuktatott kormány hétfői ülésén még elfogadta azt jogszabályt, amelynek értelmében zöld rendszámtáblával látják el az elektromos autókat. Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter közlése szerint ez a rendszer egyfajta zöld útlevélként fog működni a településeken, különböző előnyökhöz juttatva majd a személygépkocsik tulajdonosait. A belügyminisztériummal közösen kidolgozott határozat szerint a környezetbarát autók rendszáma fehér alapon zöld betűk és számok kombinációja lesz, így sokkal egyszerűbb lesz megkülönböztetni és előnyökhöz juttatni tulajdonosaikat a nagyvárosokban, legyen szó akár parkolásról, akár bizonyos zónákba való behajtásról, akár az adóztatásról. (Ager­pres)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »