Hírsaláta

Hírsaláta

SIMION LISTÁJA. Több százan álltak sorban az AUR egyik bukaresti székháza előtt, hogy aláírják azt a „szerződést”, amelyben George Simion pártelnök összesen százezer olcsó lakás felépítését ígéri, ha államfővé választják. Konkrétan azt, hogy egy kétszobás, városközeli lakást 35 ezer euróért vásárolhatnak meg az emberek, ezereurós előleg befizetésével és kamat nélkül.

A lakásokat egy állami vállalat építené meg, és a kamatot is az állam fizetné a vevők helyett – magyarázta az AUR egyik alelnöke, aki civilben építőmérnök; Marius Lulea szerint négy év múlva be is költözhetnek az első lakók. Csak épp azt nem mondták el az embereknek, hogy a lakásépítés nem az államelnök feladata, és maga a „szerződéskötés” sem érvényes jogilag; a PNL már feljelentést is tett csalás miatt. (Hotnews)

Hírdetés

FELVÉTELI BOTRÁNY. Napok óta áll a bál a bukaresti Ion Mincu Építészeti Egyetemen, mert több száz felvételizőnek összekeverték a jegyeit, és akik először úgy tudták, hogy bejutottak, ráadásul ingyenes oktatásra, azok pár nap múlva azzal szembesültek, hogy még a fizetéses helyektől is messze vannak. Az egyetem vezetősége azzal védekezik, hogy emberi tévedés miatt írták be tévesen a fiatalok jegyeit, de kiigazították a listákat, és most már végleges az eredmény. A kiesett felvételizők a dolgozatok újrajavítását kérik, egyesek bűnvádi feljelentést is készülnek tenni. Az oktatási minisztérium már vizsgálatot indított. (Adevărul)

ELÉG VOLT DRAGNEÁBÓL. Lemondott a Szuverén Románia Mozgalom elnöki tisztségéről Carmen Dan volt belügyminiszter, és közölte, hogy semmiféle módon nem kíván többé Liviu Dragnea nevével vagy képével kapcsolatba kerülni. Elmondása szerint a volt PSD-elnök kérésére vállalta a tisztséget áprilisban, ám hajdani pártfőnöke csak kihasználta, 25 évi közös munka után 5 percet sem szánt arra, hogy elmagyarázza volt bizalmasának, miért foglalkozik csak a főzőműsorával. Ugyanazon a napon a több korrupciós ügyben is vádlott Sebastian Ghiță volt üzletember és politikus is kipakolt egykori barátjáról, Dragneáról: azt állítja, egyszer azzal kereste meg, hogy működjön együtt a SRI volt operatív igazgatójával, a most szintén korrupcióval vádolt Florin Coldeával, és többé nem lesz gondja az igazságszolgáltatással. (G4Media/Adevărul)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »