Hírsaláta

Hírsaláta

JÓVÁHAGYTÁK A KRESZ ÚJ VÉGREHAJTÁSI SZABÁLYAIT. A kormány tegnap jóváhagyta a múlt héten elfogadott, a KRESZ-t módosító sürgősségi rendelet végrehajtási szabályait, amely előírja, hogy a gépkocsivezetők jogosítványát pozitív drogteszt esetén bevonhatják a vérvizsgálat eredményének közzétételéig – számolt be a kabinet ülése után Mihai Constantin.

A kormányszóvivő szerint a határozat véglegesíti a közlekedésbiztonsági rendeletcsomagot. (Agerpres)

Hírdetés

TÚL JÓ AJÁNLATOT KAPTAK A TURISTÁK ahhoz, hogy igaz legyen, és nem is volt az. Több ezer lejes előleget fizettek be egy Mamaia Nord üdülőhelyen levő szállodába, egy all inclusive üdülésre. Utólag kiderült, a hotel nem működik. A năvodari-i rendőrkapitányságon öt büntetőfeljelentést regisztráltak, amelyekben a sértettek arról számoltak be, hogy 1000 és 1300 lej közötti összeget csaltak ki tőlük, amelyet egy nem működő szállodában való elszállásolásért cserébe fizettek ki. A rendőrség úgy véli, az áldozatok száma ennél magasabb, nyomoznak, hogy kiderítsék, kik állnak a csalás hátterében. A háromcsillagos szálloda valódi tulajdonosa azt mondja, ő is átverés áldozata. Három éve bérbe adta a létesítményt, de tavaly a bérlők eltűntek és nem fizettek semmit. Feljelentést tett, mert százezer euró a kára, és a közüzemi költségeket is neki kellett kifizetnie. (Observator/Maszol)

HÁROM „KÉRDÉSES MÉRFÖLDKŐ”. Az uniós helyreállítási mechanizmus keretében benyújtott harmadik kifizetési kérelemhez rendelt 74 mérföldkőből 71-et teljesített Románia, a másik három kapcsán még folynak az egyeztetések az Európai Bizottsággal – nyilatkozta szerda este Marcel Ciolacu miniszterelnök. Ilyen esetekben az Európai Bizottság kérdéseket tesz fel a vitatott mérföldkövekről, az országnak válaszolnia kell, majd egy idő után megkapják az EB-től a végleges választ, amelytől számítva hat hónap áll az ország rendelkezésére a problémás kérdések lezárására – ismertette az eljárást a kormányfő. A miniszterelnök szerint Románia azon hét tagállam egyike, amelyek benyújtották a harmadik kifizetési kérelmüket is, a többi ország még a másodiknál tart. (Agerpres)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »