Hírsaláta

Hírsaláta

TŰZ A KÚTBAN. Készültséget rendeltek el és állandóan megfigyelik a romániai hatóságok a Dolj megyei Bazdana település egyik telkét, miután egy férfi gázlelőhelyre bukkant, melynek közelében jelentős a metángáz-koncentráció – közölte a Dolj megyei vészhelyzeti bizottság.

A megyei prefektúra közleményben tudatta, hogy lezárják és állandóan megfigyelés alatt tartják a területet. Folyamatosan méréseket is végeznek, és ezek eredményeit eljuttatják az ásványi erőforrások ügynökségéhez. A tűzoltók azután végeztek méréseket a településen, hogy pénteken az ott lakó férfi súlyos égési sérülésekkel került kórházba, miután a lakásában felrobbant egy kályha. Román hírforrások szerint a robbanást az udvaron egy hete fúrt kút közelsége okozhatta. A férfi már két éve gázszivárgásra lett figyelmes, de hiába értesítette a hatóságokat, a hírportál szerint akkor nem intézkedtek. A most ásott kútban állítólag egy hétig égett a tűz, mielőtt bekövetkezett a pénteki robbanás. (MTI)

Hírdetés

KEZDŐDHET A NAPELEMEK TELEPÍTÉSE. Jóváhagyta hétfőn a Környezetvédelmi Alap Igazgatósága (AFM) a tavaly meghirdetett Zöldház program 49 331 kedvezményezettjének listáját – tájékoztatott tegnap a környezetvédelmi minisztérium. A közlemény szerint ettől a pillanattól kezdve a szerelőcégek nekifoghatnak a napelemek telepítésének. Mircea Fechet környezetvédelmi miniszter emlékeztetett, hogy idén rekord­összeget, 2 milliárd lejt különítettek el a természetes személyek támogatására a Zöldház program keretében. Közölte: idén még rugalmasabbá tennék a pályázati feltételeket annak érdekében, hogy minél többen zöldenergia-termelővé válhassanak. (Agerpres)

TISZTELEGTEK NAVALNIJ EMLÉKE ELŐTT. Egyperces néma csenddel tisztelegtek tegnap a képviselők Alekszej Navalnij emléke előtt Emanuel Ungureanu felhívására. A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) képviselője emlékeztetett arra, hogy az orosz ellenzéki politikus az életét adta a népéért, néhány évvel ezelőtt pedig a „gyilkos Putyin” elrendelte a megmérgezését. Felidézte Navalnij utolsó interjúját, amelyben azt üzente az oroszoknak: soha ne adják fel, mert a gonosz diadalához csak az kell, hogy a jó emberek ne tegyenek semmit. (Agerpres)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »