Hírsaláta

Hírsaláta

BÜNTETIK AZ AUROSOKAT. A bukaresti csendőrség 117 bírságot rótt ki összesen 118 500 lej értékben a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) által a parlamentnél szervezett május 10-ei tüntetés miatt.

A közrendháborításért kiszabott korábbi bírságok mellé további harmincat róttak ki, összesen 38 ezer lej értékben – közölte tegnap a bukaresti csendőrség. A Ludovic Orban ellen elkövetett agressziókkal kapcsolatban négy kihágást állapítottak meg a társadalmi együttélés szabályainak megsértéséért, közrend- és csendháborításért. A kiszabott büntetések értéke 3000 lejre rúg. Csoma Botond RMDSZ-es parlamenti képviselő bántalmazása ügyében három kihágást állapítottak meg, ezekért 1500 lej értékben róttak ki bírságokat a társadalmi együttélés szabályainak megsértéséért, közrend- és csendháborításért, valamint a nyilvános gyülekezést szabályozó törvény áthágásáért. (Agerpres)

Hírdetés

ITTHON KEVESEN NYARALNAK. Egy, a turisztikai ügynökség által rendelt friss közvélemény-kutatás szerint a romániaiak fele tudja már, hogy hol fog nyaralni, de még nem vette meg a repülőjegyet; 78 százalékuk valamelyik európai országba készül, 9,1 százalékuk Európán kívüli desztinációt (Dubai, Izrael stb.) választott, 7,3 százalék Romániában tölti a nyári szabadságát, míg 5,6 százalékuk egy egzotikus országot (Zanzibár, Mexikó stb.) keres fel. Repülőjegyre a romániaiak több mint fele, 53 százaléka 100 és 300 euró közötti, 36 százaléka 100 euró alatti összeget költene. Egyébként az elsöprő többség, a megkérdezettek 88,7 százaléka repülővel utazna nyaralni. (Agerpres)

ROMÁNIA A KÖZÉPMEZŐNYBEN. Az Európai Unióban a márciusi 8,3 százalékról áprilisban 8,1 százalékra, Romániában pedig 12,2 százalékról 10,4 százalékra lassult az éves infláció – derül ki az Eurostat adataiból. Az év negyedik hónapjában a tagállamok közül Magyarországon (24,5 százalék), Lettországban (15) és Csehországban (14,3) volt a legmagasabb az infláció. A legkisebb pénzromlást Luxemburgban (2,7 százalék), Belgiumban (3,3) és Spanyolországban (3,8) jegyezték. A múlt év márciusához képest az éves inflációs ráta 22 tagállamban – köztük Romániában – csökkent, öt tagállamban pedig nőtt. (Agerpres)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »