Hírsaláta

Hírsaláta

LEOLVASÁSI SZABÁLYTALANSÁGOK. Az Országos Energiaszabályozó Hatóság (ANRE) összesen 2,4 millió lej bírságot szabott ki a villamosenergia-elosztó hálózatok üzemeltetőire a fogyasztásmérők leolvasásával kapcsolatos szabálytalanságok miatt – tájékoztatott tegnap az intézmény. Közleményében az ANRE emlékeztetett arra, hogy a hálózatok üzemeltetőinek a törvény szerint leg­alább háromhavonta le kell olvasniuk a háztartások fogyasztásmérőit.

A most lezárult ellenőrzéseik során a hatóság felügyelői a három hónapos intervallum gyakori túllépését tapasztalták, és a törvénysértő vállalatokat megbírságolták. A közlemény szerint egyenként 400 ezer lejre büntették a következő vállalatokat: E-Distribuţie Muntenia, E-Distribuţie Banat, E-Distribuţie Dobrogea, Distribuţie Energie Electrică România, Distribuţie Energie Oltenia és Delgaz Grid. (Agerpres)

Hírdetés

SZOLIDARITÁSI ADÓT VEZETNE BE. A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Marcel Ciolacu fenntartja, hogy szolidaritási adót kellene fizetniük azoknak, akik az elmúlt két év válságait kihasználva „arcátlanul nagy vagyonokat” halmoztak fel. A politikus tegnap a Facebook-oldalán emlékeztetett arra, hogy a világjárvány és az ukrajnai háború nyomán rekordnyereséget elérő vállalatok megadóztatása az ezekben a napokban zajló davosi Világgazdasági Fórum résztvevőit is foglalkoztatja. Ez szerinte azt mutatja, hogy a PSD helyesen járt el, amikor a szolidaritási adó bevezetését szorgalmazta az energiaágazatban. Bejegyzésében Ciolacu hozzátette, hogy a begyűjtött szolidaritási adóból az állam segítheti „a megélhetési válsággal küzdő románok millióit” és a romániai vállalatokat, különösen a kkv-kat, ezért a téma őszinte megvitatását fogja javasolni az üzleti szférának. (Agerpres)

ÚJABB KÓRHÁZTŰZ. Tűz ütött ki a galaci gyermekkórház egyik laboratóriumában tegnap délután, 50 gyermeket és a teljes egészségügyi személyzetet evakuálták. A Galac megyei katasztrófavédelmi felügyelőség tájékoztatása szerint a lángok a Sfîntul Ioan Gyermekkórház analíziseket végző laboratóriumában csaptak fel. A lángok nem terjedtek tovább, ám óvintézkedésként az egészségügyi intézményben kezelt ötven gyermeket, valamint az orvosokat és az ápolókat kimenekítették az épületből. A megyei rend­őr-főkapitányág közölte, hogy gondatlanságból elkövetett rongálás miatt bűnvádi eljárást indít az ügyben. (Krónika)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »