Hírsaláta

PÁLYÁZAT ISKOLÁK FELSZERELÉSÉRE. Több mint egymilliárd eurós keretösszegű pályázatot hirdet a tanügyminisztérium a közoktatási intézmények számára bútorok, tanfelszerelések és digitális eszközök beszerzésére – jelentette be tegnap az oktatási miniszter.

Ligia Deca a kormányülés elején elmondta, hogy a támogatásokat az EU helyreállítási alapjából finanszírozzák az országos helyreállítási tervnek megfelelően. A miniszter közlése szerint a hátrányos övezetek óvodái és iskolái plusz pontszámokat kapnak a pályázatuk elbírálásakor. A közoktatási intézmények 2023. március 19-ig pályázhatnak a támogatásra. Nicolae Ciucă miniszterelnök a kormányülésen hangsúlyozta, hogy ez az intézkedés a Képzett Románia projekt megvalósításához járul hozzá. (Agerpres)

Hírdetés

ROMÁNIA ÉS MAGYARORSZÁG IS SEREGHAJTÓ. Tavaly a teljes állású uniós alkalmazottak éves átlagfizetése 33 500 euró volt – közölte tegnap az EU Statisztikai Hivatala, az Eurostat. Az adatok szerint 2021-ben Luxemburgban (72 200 euró), Dániában (63 300 euró) és Írországban (50 300 euró) voltak a legmagasabbak az éves átlagbérek, Bulgáriában (10 300 euró), Magyarországon (12 600 euró) és Romániában (13 000 euró) pedig a legalacso­nyabbak. (Agerpres)

CSAK A NAGY NYUGDÍJAKAT ADÓZNÁK. Hallgatólagosan elfogadta a szenátus a 3000 lej alatti nyugdíjak adómentesítését előíró törvénytervezetet, a javaslat szenátusi vitájának határideje december 14-e volt. A jogszabálytervezet értelmében csak a nyugdíj 3000 lejt meghaladó részére vetnének ki adót. A tervezetet benyújtó liberális párti törvényhozók indoklása szerint az árak emelkedése jelentősen csökkentette az idősek és kisnyugdíjasok vásárlóerejét, ezért szükség van a megadózandó nyugdíjak alsó határának megemelésére. A tervezetet a következőkben a képviselőház vitatja meg, majd szavaz róla. (Agerpres)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »