Hirosima Bejrútban – képek a libanoni fővárost ért csapásról

Hirosima Bejrútban – képek a libanoni fővárost ért csapásról

A libanoni fővárosban mintegy 2750 tonna fojtó ammóniagáz robbant be. Az elsődleges libanoni jelentések szerint – Donald Trump elnök elhamarkodott véleményével ellentétben – nem rakétabecsapódás okozta robbanás történt a hatalmas gáztárolóban, hanem állítólag gondatlan hegesztési munkálatok során kipattant szikra okozta a hatalmas tragédiát – írja az alqabas.com és a news.walla.co.il. Megjegyezzük, hogy ez csak az elsődleges vizsgálatok utáni szakértői vélemény. A Közel-Keleten ugyanis minden lehetséges…

Mindenesetre Bejrútban az Amerikai Egyesült Államok nagykövetsége fölszólította a libanoni főváros és annak környezetének lakóit, hogy a nagy mennyiségű ammóniagáz levegőbe történt kiszabadulása miatt egyelőre mindenki maradjon otthon, csukjon be ajtót, ablakot. A legutóbbi bejrúti jelentések szerint a robbanásnak több mint száz halálos és mintegy 4500 sebesült áldozata van, köztük több tucat iraki állampolgár is.

Donald Trump elhamarkodott (vagy meggondolatlan?) kijelentésével kapcsolatban a Bejrútban igen jó politikai kapcsolatokkal bíró AFP francia hírügynökség magyarázatot kért a Pentagon sajtószóvivőjétől Trump elnök megnyilatkozásával kapcsolatban, miszerint a bejrúti robbanást támadó rakéta becsapódása idézte elő. A megkeresésre a Pentagon udvariasan bár, de határozottan a Fahér Házhoz irányította a francia hírügynökség munkatársát.

Hírdetés

Közben a romok közül előkerülő halottak és sebesültek száma egyre nő, s az eltűntek számát közel kétezerre teszik.

H. J. – Kuruc.info

Frissítés: robbanás a szentmise idején

A tegnapi robbanás idején éppen maronita keresztény szentmisét celebráltak a bejrúti kikötő közelében levő egyik templomban.

A yesiraq.com hírportál videójának felvétele a robbanás pillanatait és az oltár elől füstölővel a kezében menekülő plébánost örökíti meg a templombelsőben:

H. J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »